Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Δύο σεισμικές δονήσεις νότια του Ηρακλείου

Παρακολουθούν το φαινόμενο οι σεισμολόγοι

Δύο συνεχείς σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν σήμερα το πρωί στις 11:52 και στις 11:54 στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης κοντά στα Μάταλα.
Ο πρώτος σεισμός, σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, είχε μέγεθος 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, εστιακό βάθος 12 χιλιομέτρων, ενώ το επίκεντρό του υπολογίζεται σε απόσταση 91 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πόλης του Ηρακλείου.
Ο δεύτερος σεισμός, μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε σε απόσταση 62 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Ηρακλείου.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, πρόκειται για την συνήθη σεισμολογική δραστηριότητα της περιοχής νότια της Κρήτης, ενώ το φαινόμενο παρακολουθείται από τους σεισμολόγους.http://www.newsbeast.gr

Ενδιαφέρον της Μπάγερν

Το ενδιαφέρον της Μπάγερν για τον Κέβιν Μιραλάς δεν περιορίζεται στα… λόγια. Ο Βέλγος φορ του Ολυμπιακού μιλώντας στον Τύπο της πατρίδας του μετά τη φιλική ισοπαλία με το Μαυροβούνιο τόνισε πως οι Βαυαροί έχουν προχωρήσει αρκετά την περίπτωση απόκτησής του.
«Είμαι καλά στον Ολυμπιακό, αλλά υπάρχει ανοικτό το ενδεχόμενο μεταγραφής. Από τις ομάδες που έχουν ενδιαφερθεί, πιο συγκεκριμένο είναι το ενδιαφέρον της Μπάγερν», δήλωσε ο Μιραλάς . Ο πρώτος σκόρερ του ελληνικού πρωταθλήματος πέτυχε ένα γκολ και κέρδισε πέναλτι στο χθεσινοβραδινό παιχνίδι (2-2). «Έπαιξα στην αγαπημένη μου θέση. Ήταν το καλύτερο μου παιχνίδι με το Βέλγιο. Απέναντι στην Αγγλία θα είναι ένα σπουδαίο παιχνίδι. Αμέσως κέρδισα την εμπιστοσύνη του Βίλμοτς. Όλοι ξέρουν πως οι σχέσεις μου με τον Λέεκενς δεν ήταν και οι καλύτερες», ανέφερε για την απόδοσή του.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Αστατο καιρό με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας και καλό καιρό στα νησιά του Αιγαίου, περιμένουμε το Σάββατο 26 Μαΐου 2012. Τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα ορεινά και κατά τόπους ενδέχεται να είναι έντονα.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια του νομού, περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου. Ασθενείς άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό.
Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και διαστήματα ηλιοφάνειας, περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό ασθενείς και το μεσημέρι νοτιοανατολικοί σχεδόν μέτριοι.

ΠΑΡΑΞΕΝΑ… ΠΛΑΣΜΑΤΑ(ΔΕΝ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΔΕΙ)

30 γκολ… άχαστα

ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΑ ΠΕΡΙΕΡΓΑ

Μωρό με έξι πόδια γεννήθηκε στο Πακιστάν!

Μάχη με το χρόνο δίνουν γιατροί στο Καράτσι του Πακιστάν, προκειμένου να κρατήσουν στη ζωή ένα βρέφος που γεννήθηκε με... έξι πόδια.

Όπως δήλωσαν οι γιατροί, πρόκειται για μία εξαιρετικά σπάνια γενετική ασθένεια, που πλήττει ένα στο 1.000.000 νεογέννητα βρέφη στον κόσμο.

Δύο αγνοούμενοι μετά τις βροχοπτώσεις στην Κούβα

Δύο άνθρωποι, ένας Κουβανός κι ένας Γάλλος, αγνοούνται μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τις τελευταίες τέσσερις ημέρες την κεντρική Κούβα, ανέφερε χθες η υπηρεσία πολιτικής προστασίας της χώρας.

Το συμβάν έγινε τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη και το όχημα του Γάλλου υπηκόου εντοπίστηκε, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο οι γαλλικές προξενικές αρχές. Ο 66χρονος Μανό είχε εργαστεί για την Bouygues στην Κούβα και επισκέπτεται τη νήσο συχνά, σύμφωνα με αυτές.
Οι βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στη νήσο προκάλεσαν πολλές πλημμύρες και ζημιές, το ύψος των οποίων δεν έχει αποτιμηθεί ακόμη, σύμφωνα με την πολιτική προστασία, που ανέφερε ότι «183 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους».