Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Στους 17 οι νεκροί στην Ιταλία

Ανεβαίνει ο αριθμός των θυμάτων από το σεισμό που έπληξε σήμερα την Ιταλία. Οι νεκροί του φονικού σεισμού της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια έφτασαν τους δεκαεπτά, ενώ οι αγνοούμενοι είναι πλέον δέκα.
Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων συνεχίζονται, αν και, δυστυχώς, δεν έχουν βρεθεί επιζώντες.
Στην περιοχή Μιράντολα, τέσσερις εργάτες έχασαν την ζωή τους από κατάρρευση κτιρίου μιας βιομηχανίας.
Άλλοι τρεις εργάτες έχασαν την ζωή τους στη Μεντόλα, ενώ ένας συνάδελφός τους αγνοείται.
Πολλοί δήμαρχοι ζητούν να εξαιρεθούν οι πληγείσες περιοχές από τους αυστηρούς κανόνες του εσωτερικού «Συμφώνου Σταθερότητας», που περιορίζει τις δαπάνες και τις χρηματοδοτήσεις προς την τοπική αυτοδιοίκηση, ώστε να μπορέσουν να στηριχθούν άμεσα οι σεισμοπαθείς.
Δεν αποκλείεται να ζητηθεί και έκτακτη ενίσχυση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αύριο, κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι πρόκειται να κάνει γνωστό με ποιο τρόπο θα ενισχυθούν οι σεισμόπληκτοι.
Σύμφωνα με την πλειοψηφία των γεωλόγων και σεισμολόγων η κύρια δόνηση, στις 8. 59 το πρωί, δεν ήταν μετασεισμός, αλλά ένα νέο χτύπημα του Εγκέλαδου, που προκλήθηκε από νέο ρήγμα. Οι μετασεισμοί, τις τελευταίες έντεκα ώρες, ξεπέρασαν τους εκατό.
Μόνη, πικρή, παρηγοριά -στην οποία επιχειρούν να αναφερθούν πολλοί κάτοικοι- το ότι αν ο σημερινός σεισμός σημειωνόταν την νύχτα, τα θύματα θα ήταν ακόμη περισσότερα.
O πρόεδρος της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια, Βάσκο Εράνι, έκανε έκκληση στην αλληλεγγύη και την ευαισθησία όλων των ιταλών.
«Θα σας βοηθήσουμε όλοι, την περιοχή αυτή δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να την ξεχάσουμε» δήλωσε, τέλος, η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών, Άνα Μαρία Καντσελιέρι, η οποία επισκέφθηκε τις πληγείσες περιοχές.

τρελο γελιο...δειτε το

απιστευτο γελιο ..μουσικες γκαφες

Πού ήταν κρυμμένο αυτό το ταλέντο;

Στους 15 οι νεκροί από τον σεισμό στην Ιταλία

Τους δεκαπέντε έφτασαν οι νεκροί του ισχυρού σεισμού (5,8 βαθμοί ρίχτερ) που έπληξε σήμερα το πρωί, στις οκτώ και πενήντα εννέα λεπτά, τοπική ώρα, την περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια. Στις 12.53, ο Εγκέλαδος ξαναχτύπησε, με δόνηση 5,3 βαθμών ρίχτερ.
Στο μεταξύ, όλο και μεγαλύτερη διάσταση προσλαμβάνουν οι «πολεμικές» σχετικά με το αν οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις που επαναλειτούργησαν μετά την πρώτη, φονική δόνηση της 20ης Μαΐου, πληρούσαν όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ασφαλείας.
Πιο αναλυτικά, στην βιομηχανία Μeta, που παράγει μηχανήματα υψηλής ακρίβειας, στον Σαν Φελίτσε, σήμερα, κατέρρευσε μέρος της εγκατάστασης και έχασαν την ζωή τους δυο βορειοαφρικανοί εργάτες και ένας Ιταλός μηχανολόγος που είχε κληθεί να ελέγξει την ασφάλεια των χώρων εργασίας.
Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων και συγγενών των θυμάτων που προβάλλονται από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης «οι δυο εργάτες δεν ήθελαν να επιστρέψουν στην δουλειά, διότι φοβούνταν νέους, ισχυρούς σεισμούς, αλλά πιέστηκαν από τον ιδιοκτήτη της βιομηχανίας».
«Από εδώ και πέρα δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν εργάτη να μπει σε κτήρια που υπέστησαν ζημιές, έστω και όχι ιδιαίτερα εμφανείς», δηλώνει ο επικεφαλής των καραμπινιέρων της περιοχής, Σαλβατόρε Ιανιτσότο.
Η εισαγγελία της Μόντενα, τώρα, θα κληθεί να εξακριβώσει, με έρευνά της, αν θα πρέπει να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

Νέες δονήσεις συνταράσσουν την Ιταλία

Δέκα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους

Νέες σεισμικές δονήσεις σημειώνονται στη βόρεια Ιταλία μετά το σεισμό των 5,8 Ρίχτερ νωρίτερα σήμερα στην ίδια περιοχή. Οι δονήσεις έγιναν αισθητές στη Μοντένα, τη Μπρέσια και το Μιλάνο.
Εντωμεταξύ μεγαλώνει ώρα με την ώρα ο απολογισμός των θυμάτων που υπολογίζονται πλέον σε δέκα. Κτήρια υπέστησαν ζημιές ενώ πολλοί κάτοικοι εξακολουθούν να μένουν σε σκηνές μετά το σεισμό της περασμένης εβδομάδας,
Οι αρχές αλλά και πηγές του ιταλικού Ερυθρού Σταυρού εκτιμούν πως πολλοί είναι οι εγκλωβισμένοι στα ερείπια σπιτιών στην Εμίλι Ρομάνα.

Η συνταγη ...της ημερας

Πατατοσαλάτα με πέστο βασιλικού

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις πατάτες με τα σκόρδα για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά και άλλα 25 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
Στη συνέχεια τις στραγγίζετε, αφαιρείτε τα σκόρδα και τις φυλάξτε στην άκρη.
Δουλεύουμε μαζί στο μπλέντερ το βασιλικό, το σκόρδο και το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια αρκετά ομοιογενή πάστα.
Στο στάδιο αυτό, δηλαδή πριν από την προσθήκη παρμεζάνας, το πέστο μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για πολλούς μήνες, σε ένα γυάλινο βάζο, με λίγο λάδι απλωμένο στην επιφάνεια της πάστας, για καλύτερη συντήρηση.
Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Δοκιμάζουμε και αλατοπιπερώνουμε και ενώνουμε το πέστο με τις πατάτες.
Υλικά
Για 4-6 άτομα

4 μεγάλες πατάτες βρασμένες
Αλάτι
Πιπέρι
4 σκελίδες σκόρδο για το βράσιμο
4 ματσάκια πλατύφυλλος βασιλικός
5 - 6 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
200 ml ελαιόλαδο
100 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εννέα νεκροί από το σεισμό στην Ιταλία

Δόνηση 5,8 Ρίχτερ σήμερα στη Μοντένα

Μεγαλώνει ώρα με την ώρα ο απολογισμός των θυμάτων από τη σεισμική δόνηση των 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στη βόρεια Ιταλία. Η Corriere della Sera κάνει λόγο για εννέα νεκρούς ενώ ο Ερυθρός Σταυρός επιβεβαίωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, οκτώ θύματα.
Μεταξύ των θυμάτων είναι εργάτες κι ένας καθολικός ιερέας.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι και ο πρόεδρος της περιφέρειας Εμίλια Ρομάνια, Βάσκο Ερράνι, τόνισαν ότι «το ιταλικό κράτος κινητοποιήθηκε άμεσα και οι κάτοικοι δεν πρόκειται, σε καμία περίπτωση, να μείνουν αβοήθητοι».

Ξυπνά ο τρόμος στην Ιταλία

Σε τρεις ανεβάζει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων AND Kronos τους νεκρούς από τη νέα σεισμική δόνηση 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν λίγο στη βόρεια Ιταλία.
Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως υπήρχε τουλάχιστον ένα θύμα στο χωριό Σαν Φελίτσε Σουλ Πάναρο.
Οι αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει τον αριθμό των θυμάτων, μεταδίδει το Reuters, εκφράζουν ωστόσο φόβους πως ο απολογισμός των θυμάτων θα μεγαλώσει καθώς υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους σε βιομηχανίες της ευρύτερης περιοχής της Μοντένα.
Στο χωριό Φινάλε Εμίλια, κατέρρευσε ο πύργος που είχε ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές από την σεισμική δόνηση της 20ης Μαΐου, ενώ στο χωριό Μιράντολα, κατέρρευσε η κεντρική εκκλησία.
Το γενικό νοσοκομείο της πόλης εκκενώθηκε ενώ καταρρεύσεις κτιρίων σημειώθηκαν στα χωριά Μιράντρολα, Φινάλε Εμίλια και Σαν Φελίτσε Σουλ Πανάρο. Στο Πανάροπολλά σπίτια έχουν ήδη εκκενωθεί, μετά τη φονική δόνηση της 20ης Μαΐου, η οποία κόστισε την ζωή σε επτά άτομα.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την βόρεια Ιταλία, όπου στο Μιλάνο εκκενώθηκαν προληπτικά δεκάδες γραφεία, ενώ και στην Μπολόνια το ίδιο συνέβη και με σειρά καταστημάτων στην Μπολόνια.

Λάρισα: “Ροζ” Φωτογραφία Που Θα Προκαλέσει Σκάνδαλο!

Σε μια “ροζ” φωτογραφία που σοκάρει για το περιεχόμενό της αναφέρεται σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΚΟΣΜΟΣ».

Η συγκεκριμένη φωτογραφία κυκλοφορεί ήδη σε κάποια κινητά τηλέφωνα στη Λάρισα και έχει προκαλέσει αναστάτωση σε πολύ κόσμο, καθώς αν αποκαλυφθούν τα πρόσωπα αναμένεται σκάνδαλο.

Στο σχετικό θέμα, όπως σημειώνει η εφημερίδα, εμπλέκονται ένας πασίγνωστος αιρετός της πόλης και μια Λαρισαία πολιτευτής μεγάλου κόμματος, αναγράφονται τα εξής:

«Θα μπορούσε να είναι απλώς μια γαργαλιστική ροζ ιστορία αλλά η φωτογραφία και οι πληροφορίες που τη συνοδεύουν σοκάρουν. Η εικόνα προδίδει το εσωτερικό ενός δωματίου με διάκοσμο ξενοδοχείου και πρωταγωνιστές δύο άτομα.

Η φωτογράφιση έγινε από κινητό τηλέφωνο από μια γυμνή γυναίκα η οποία είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι και αποκαλύπτει τα κάλλη της από τη μέση και κάτω.

Σε δεύτερο αλλά πεντακάθαρο πλάνο, όρθιος κάτω από το κρεβάτι, διακρίνεται ένας άνδρας, ελαφρώς προφίλ, ο οποίος ντύνεται και τη στιγμή εκείνη κουμπώνει το πουκάμισό του.

Όμως η ροζ πλευρά έχει πολιτική, αυτοδιοικητική και κομματική όψη, καθώς ο άνδρας είναι πασίγνωστος στη Λάρισα, με θητεία αιρετού, και άκρες στο κόμμα του. Η έκπληξη προέρχεται από την ταυτότητα της γυναίκας η οποία κρατάει και το κλειδί της ιστορίας:

Οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι πρόκειται για Λαρισαία πολιτευτή, μεγάλου κόμματος, η οποία ήταν μάλιστα υποψήφια στις εκλογές της 6ης Μαΐου στο νομό Λάρισας».

Το αξιοπερίεργο είναι ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία- και απ΄ότι λέγεται υπάρχουν κι άλλες- διέρρευσε από την ίδια με σκοπό να εκθέσει τον επώνυμο εραστή της για λόγους που μόνο αυτή γνωρίζει!
thessalianews.gr

Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών στην Ιταλία

Έξι είναι μέχρι στιγμής οι νεκροί, όπως μεταδίδει το ιταλικό πρακτορείο AGI, από τη σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν στη βόρεια Ιταλία.
Οι Αρχές εκφράζουν ωστόσο φόβους πως ο απολογισμός των θυμάτων θα μεγαλώσει καθώς υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους σε βιομηχανίες της ευρύτερης περιοχής της Μοντένα.
Στο χωριό Φινάλε Εμίλια, κατέρρευσε ο πύργος που είχε ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές από την σεισμική δόνηση της 20ης Μαΐου, ενώ στο χωριό Μιράντολα, κατέρρευσε η κεντρική εκκλησία.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την βόρεια Ιταλία, όπου στο Μιλάνο εκκενώθηκαν προληπτικά δεκάδες γραφεία, ενώ και στην Μπολόνια το ίδιο συνέβη και με σειρά καταστημάτων στην Μπολόνια.

ευκαιρια της..ημερας

ΠΩΛΕΙΤΑΙ 1300ΕΥΡΩ      ΤΗΛ 6973652596

Χαρακτηριστηκά

Case Colour

LCD Bezel: Bright white
Main body: Charcoal grey
Foundation: Bright white

Processor

Intel Celeron M600Mhz (fanless design)

Chipset

North Bridge – Intel 82852GM / South
Bridge Intel 82801DB

Memory

512MB DDR memory
(1x 184-pin DIMM socket)

Operator Display

10.4” Colour TFT 800x600

Screen

Touch Screen

Hard Drive

80GB Hard Disk 2.5” or 3.5”

PS/2

1x

Network

1x onboard controller

Serial Port

3x

RJ Port

1x RJ11, 1x RJ45

USB Port

4x

VGA Port

1x

Audio

Realtek Two Channel AC´97
2.3 Audio Codec

Thermal Printer

80mm (3”) with cutter and control board

MSR

Track 1, 2 & 3 (PS/2 interface)

Power Supply

External DC+12V 150 watt Adaptor

Dimension

320 (W) x 290 (D) x 245 (H) mm

Weight

7 Kg

Operating System

Windows 2000/XP/XPe, CE.Net, Linux, WEPOS, DOS (conditionally support)

Options integrated

Customer Display 2x20

Options

Dongle WLAN, GPRS, Chipcard

Safety

EMC Standard CE, FCC, VCCI, UL, CUL, CB, BSMI

Case Colour

LCD Bezel: Bright white
Main body: Charcoal grey
Foundation: Bright white

Processor

Intel Celeron M600Mhz (fanless design)

Chipset

North Bridge – Intel 82852GM / South
Bridge Intel 82801DB

Memory

512MB DDR memory
(1x 184-pin DIMM socket)

Operator Display

10.4” Colour TFT 800x600

Screen

Touch Screen

Hard Drive

80GB Hard Disk 2.5” or 3.5”

PS/2

1x

Network

1x onboard controller

Serial Port

3x

RJ Port

1x RJ11, 1x RJ45

USB Port

4x

VGA Port

1x

Audio

Realtek Two Channel AC´97
2.3 Audio Codec

Thermal Printer

80mm (3”) with cutter and control board

MSR

Track 1, 2 & 3 (PS/2 interface)

Power Supply

External DC+12V 150 watt Adaptor

Dimension

320 (W) x 290 (D) x 245 (H) mm

Weight

7 Kg

Operating System

Windows 2000/XP/XPe, CE.Net, Linux, WEPOS, DOS (conditionally support)

Options integrated

Customer Display 2x20

Options

Dongle WLAN, GPRS, Chipcard

Safety

EMC Standard CE, FCC, VCCI, UL, CUL, CB, BSMI

το ανεκδοτο ..της ημερας

O Λένιν στη Γενεύη

Έγινε μια φορά μια μεγάλη δημοπρασία έργων τέχνης όπου είχαν μαζευτεί οι μεγαλύτεροι συλλέκτες όλου του κόσμου. Φυσικά δεν μπορούσε να λείπει και αυτός που είχε συγκεντρώσει τα περισσότερα έργα τέχνης στον κόσμο. Άρχισε η δημοπρασία και το πρώτο έργο ήταν ένας πίνακας του Ρέμπραντ που τον είχε φτιάξει όταν είχε ιλαρά. Σηκώνεται τότε πάνω ο μεγάλος
συλλέκτης και με ύφος περιφρονητικό λέει:
- Σιγά το έργο, εγώ έχω τον πίνακα του Ρέμπραντ που τον είχε φτιάξει και με αφθώδη πυρετό! Αυτό εδώ δεν αξίζει μία!
Το επόμενο έργο ήταν ένας πίνακας του Πικάσο που τον είχε ζωγραφίσει σε ηλικία 10 ετών.
Πετάγεται πάλι πάνω ο μεγάλος συλλέκτης και με το ίδιο ύφος λέει:
- Σιγά τον πίνακα, έχω όλα τα έργα του Πικάσο που τα είχε ζωγραφίσει από τα πέντε του μέχρι και τα εννιά του!
Νευριασμένος τότε ένας άλλος συλλέκτης σηκώνεται πάνω και του λέει:
- Καλά, ρε φίλε, εσύ που έχεις όλους τους πίνακες, τον 'Λένιν στη Γενεύη' τον έχεις;
- Τι είναι αυτό; Που βρίσκεται; αναφωνεί κατάπληκτος ο μεγάλος συλλέκτης.
- Στο μουσείο της Καζαμπλάνκα, του απαντούν.
Αμέσως ο μεγάλος συλλέκτης βάζει τα τσιράκια του να βρουν το τηλέφωνο του μουσείου. Τελικά παίρνει τηλέφωνο:
- Γεια σας, ενδιαφέρομαι για έναν πίνακα σας, τον 'Λένιν στη Γενεύη'.
- Μα δε γίνεται να σας τον δώσουμε, είναι μουσειακό κομμάτι, του απαντά ο διευθυντής του μουσείου.
- Σας πληρώνω όσο-όσο, λέει ο συλλέκτης και ρίχνει τον διευθυντή.
Μετά από λίγες μέρες φτάνει ο πίνακας στο σπίτι του συλλέκτη. Γρήγορα γρήγορα τον ανοίγει και τι βλέπει σοκαρισμένος; Βλέπει μια γυναίκα στα τέσσερα να την πηδάει ένας με μεγάλο μουστάκι. Παίρνει αμέσως τηλέφωνο αυτόν που του είχε πει για τον πίνακα:
- Καλά ρε, με κορόιδεψες;
- Για ποιο πράγμα μου μιλάς;
- Για το Λένιν στη Γενεύη, τον πήρα και μου στείλανε έναν πίνακα με μια γυναίκα στα τέσσερα να την πηδάει ένας μουστακαλής!
- Ε, αυτός είναι ο πίνακας.
- Μα καλά, η γυναίκα ποια είναι;
- Η γυναίκα του Λένιν.
- Και ο μουστακαλής;
- Ο Στάλιν.
- Και ο Λένιν;
- Στη Γενεύη!

η αστεια παροιμια..της ημερας

Ένα μήλο την ημέρα δεν μπορεί να σε χορτάσει.

Η αστεια φωτο ..της ημερας

152

το τραγουδι...της Ημερας

Φωτογραφία στο Facebook προκάλεσε ληστεία

Τελικά οι δημοσιεύσεις στο Facebook μπορεί να αποδειχθούν πολύ επικίνδυνες. Αυτό διαπίστωσε 17χρονη Αυστραλή η οποία ανέβασε στο Facebook μία φωτογραφία από τα χρήματα της γιαγιάς της.
Η 17χρονη βοηθούσε τη γιαγιά της να μετρήσει τις οικονομίες της και σκέφτηκε να φωτογραφήσει τα χρήματα που είχαν συγκεντρωθεί.
Λίγες ώρες όμως μετά τη δημοσίευση, δύο άγνωστοι εισέβαλαν στο σπίτι της. Αφού έψαξαν παντού αλλά δεν βρήκαν τα χρήματα, περιορίστηκαν στο να πάρουν ένα μικροποσό και κάποια άλλα αντικείμενα.
Αν και κανείς δεν έπαθε τίποτα, οπωσδήποτε ήταν μια ιδιαίτερα επώδυνη εμπειρία για την οικογένεια. Εμπειρία που θα μπορούσε εύκολα να αποφευχθεί αν η νεαρή πρόσεχε λίγο περισσότερο τις ρυθμίσεις απορρήτου του λογαριασμού της.

Αποκλείστηκαν Τζιόλης και Κονέ

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης και ο Παναγιώτης Κονέ είναι τελικά οι δύο παίκτες που έκοψε ο Σάντος από την 23άδα του Euro.
Η σχετική απόφαση του προπονητή γνωστοποιήθηκε εντός των τειχών της Εθνικής και έτσι οι δύο παίκτες δεν θα συμμετάσχουν στην αποστολή για τα τελικά.
Για τον Κονέ ήταν μάλλον αναμενόμενη η απόφαση, για τον Τζιόλη όχι και τόσο. Αύριο η ΕΠΟ θα στείλει τη σχετική λίστα στην ΟΥΕΦΑ.
Συνολικά στην Αυστρία είχαν κληθεί να μετάσχουν στην προετοιμασία 25 παίκτες, τώρα "κόβονται" οι δύο προαναφερθέντες και μένουν οι άλλοι 23.
Η τελική 23άδα που θα έχει στη διάθεση του ο Φερνάντο Σάντος για τα παιχνίδια της Εθνικής ποδοσφαίρου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είναι η εξής...
Αναλυτικά είναι οι:
Τερματοφύλακες: Mιχάλης Σηφάκης (Άρης), Κώστας Χαλκιάς (ΠΑΟΚ), Αλέξανδρος Τζόρβας (Παλέρμο).
Αμυντικοί: Βασίλης Τοροσίδης (Ολυμπιακός), Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός), Κυριάκος Παπαδόπουλος (Σάλκε), Στέλιος Μαλεζάς (ΠΑΟΚ), Χοσέ Χολέμπας (Ολυμπιακός), Γιώργος Τζαβέλλας (Μονακό), Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Βέρντερ Βρέμης).
Μέσοι: Γρηγόρης Μάκος (ΑΕΚ), Γιάννης Μανιάτης (Ολυμπιακός), Κώστας Κατσουράνης (Παναθηναϊκός), Γιώργος Καραγκούνης (Παναθηναϊκός), Γιώργος Φωτάκης (ΠΑΟΚ), Κώστας Φορτούνης (Καϊζερσλάουτερν).
Επιθετικοί: Γιώργος Σαμαράς (Σέλτικ), Δημήτρης Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Φάνης Γκέκας (Σαμσουνσπόρ), Νίκος Λυμπερόπουλος (ΑΕΚ), Κώστας Μήτρογλου (Ατρόμητος), Σωτήρης Νίνης (Παναθηναϊκός), Γιάννης Φετφατζίδης (Ολυμπιακός).

Η ομάδα του Λεμπρόν έκανε το 1-0 απέναντι στους Σέλτικς

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους τελικούς του ΝΒΑ έκανε το Μαϊάμι νικώντας 93-79 τους Σέλτικς. Ο Λεμπρόν Τζέιμς είχε 32 πόντους και 13 ριμπάουντ, ενώ ο Ντουέιν Ουέιντ σκόραρε 10 από τους 22 πόντους του στην τέταρτη περίοδο για τους γηπεδούχους, που έφτασαν να προηγούνται με +17 και δεν έχασαν ποτέ το προβάδισμα.
Η ομάδα του Έρικ Σπόελστρα παρά την απουσία του Κρις Μπος κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια με 48-33 ριμπάουντ, ενώ είχε 11 τάπες. Οι φιλοξενούμενοι πέρα από το δεύτερο δωδεκάλεπτο, όπου ήταν καλύτεροι και κατάφεραν να επιστρέψουν στο ματς από διψήφια διαφορά, ήταν κατώτεροι των περιστάσεων. Ο Κέβιν Γκαρνέτ με 23 πόντους και 10 ριμπάουντ μαζί με τον Ραζόν Ρόντο που είχε 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ προσπάθησαν περισσότερο, αλλά ο Πολ Πιρς έμεινε στους 12 πόντους με 5/18 σουτ.
Ο δεύτερος αγώνας της σειράς θα γίνει και πάλι στο Μαϊάμι τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Δωδεκάλεπτα: 21-11, 46-46, 72-61, 93-79.
Χιτ: Τζέιμς 32 (13 ριμπ., 3 ασίστ, 3 τάπες), Ουέιντ 22 (7 ασίστ, 3 ριμπ., 2 τάπες), Μπατιέ 10 (10 ριμπ.), Τσάλμερς 9 (5 ριμπ., 4 ασίστ), Μίλερ 8, Τουριάφ 4 (5 ριμπ.), Άντονι 3 (6 ριμπ., 2 τάπες), Τζόουνς 3, Χάουαρντ 2, Κόουλ, Χάσλεμ.
Σέλτικς: Γκαρνέτ 23 (10 ριμπ.), Ρόντο 16 (9 ριμπ., 7 ασίστ), Πιρς 12, Μπας 8, Άλεν 6, Στίσμα 6, Ντούλινγκ 3, Χόλινς 2, Ντάνιελς 2, Πιετρούς 1, Πάβλοβιτς, Μουρ, Ουίλιαμς.
Πηγή: sport-fm.gr

Η Naomi Campbell αναστατώνει και δεν είναι μόνη...

Διακοπές στην Ίμπιζα κάνει το τοπ μόντελ Naomi Campbell παρέα φυσικά με τον αγαπημένο της δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία Vladislav Doronin.
Η μαύρη «γαζέλα» που μεσουρανούσε στις πασαρέλες διατηρεί μία άψογη σιλουέτα στα 40 της αποτέλεσμα της συστηματικής γυμναστικής που κάνει και της διατροφής που ακολουθεί.
Εντυπωσιακή με το μαύρο μπικίνι της χαλαρώνει κάτω από τον καυτό ήλιο και απολαμβάνει στιγμές χαλάρωσης με... καλή συντροφιά.

Σαν σήμερα

363: Ο Ρωμαίος αυτοκράτορας Ιουλιανός νικά το στρατό των Σασσανιδών στη Μάχη του Κτησιφώντα αλλά αδυνατεί να καταλάβει την πόλη
1453: Η Κωνσταντινούπολη «πέφτει» στα χέρια των Οθωμανών Τούρκων. Στις 29 Μαΐου 1453, ακούστηκε η κραυγή «Η Πόλις Εάλω» και η Βασιλεύουσα, η Πόλη των Αγίων, των Αυτοκρατόρων και των θρύλων, πέρασε υπό την κατοχή του Οθωμανού δυνάστη. Έτσι άρχισε η Τουρκοκρατία. Το Γένος απεβίωσε, αλλά η Κωνσταντινούπολη και η Αγιά Σοφιά παραμένουν σε ξένα χέρια. Πολλές φορές η Άλωση της Κωνσταντινούπολης χρησιμοποιείται από τους ιστορικούς ως γεγονός που σηματοδοτεί το τέλους του Μεσαίωνα και την έναρξη της Αναγέννησης. Μάλιστα πολλοί συμφωνούν στο ότι η μαζική μετακίνηση πολλών Ελλήνων από την Κωνσταντινούπουλη στην Ιταλία λόγω της Άλωσης έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του περιεχομένου και της φιλοσοφίας που ακολούθησαν τα πρόσωπα της Αναγέννησης.
1824: Ισχυρός αιγυπτιακός στόλος, υπό τον Χουσεΐν, έπειτα από πολιορκία δύο ημερών της Κάσου, αποβιβάζει 4.000 Αλβανούς στον Αντιπέρατο και προσβάλλει από τα νώτα τους υπερασπιστές. Σφαγές, λεηλασίες και αιχμαλωσίες καταστρέφουν το ηρωικό νησί.
1914: Βυθίζεται το καναδικό υπερωκεανίο «Αυτοκράτειρα της Ιρλανδίας» που συγκρούστηκε με το νορβηγικό ατμόπλοιο SS Storstad στον κόλπο του Σαιντ Λόρενς στονΚαναδά. 1.012 από τους 1.477 επιβάτες πνίγονται, σε ένα από τα χειρότερα ναυτικά δυστυχήματα που έχουν συμβεί μέχρι και σήμερα.
1924: Ανήμερα της ιστορικής επετείου της Άλωσης της Πόλης, γίνεται η ιδρυτική συνέλευση της Αθλητικής Ενώσεως Κωνσταντινούπολης (ΑΕΚ).
1953: Ο Νεπαλέζος Τένζινγκ Νοργκάι και ο Νεοζηλανδός Έντμουντ Χίλαρι γίνονται οι πρώτοι άνθρωποι που φτάνουν στην υψηλότερη κορυφή των Ιμαλαΐων, στο Έβερεστ, σε υψόμετρο 8.847 μέτρων.
1985: 39 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στο στάδιο Χέιζελ των Βρυξελλών, κατά τη διάρκεια επεισοδίων μεταξύ Ιταλών και Βρετανών φιλάθλων, πριν από την έναρξη του τελικού του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ομάδων Ευρώπης ανάμεσα στη Γιουβέντους και τη Λίβερπουλ.
1991: Η οικολογική οργάνωση Greenpeace ανακοινώνει ότι ο Πόλεμος του Κόλπου είναι ο πιο καταστροφικός της σύγχρονης ιστορίας, τονίζοντας ότι πάνω από 200.000 άτομα πέθαναν από τον πόλεμο ή τις συνέπειές του.
1998: Η γαλλική εθνοσυνέλευση αναγνωρίζει τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους, προκαλώντας την αντίδραση της Άγκυρας.
2005: Απορρίπτεται με δημοψήφισμα στη Γαλλία το σχέδιο της Συνταγματικής Συνθήκης για την Ευρώπη, με ποσοστό 54,5%.
2008: Η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη λίστα του Εconοmist για τη διάδοση του καπνίσματος, με την αναλογία των 3.000 τσιγάρων ανά Έλληνα, ανεξάρτητα αν είναι καπνιστές ή όχι. Όσο για το προφίλ του καπνιστή, δύο πακέτα ημερησίως, ήδη από την ηλικία των 14 ετών.
Γεννήσεις
1880 - Όσβαλντ Σπένγκλερ, Γερμανός φιλόσοφος.
1903 - Μπομπ Χόουπ, Αγγλοαμερικανός ηθοποιός.
1917 - Τζον Κένεντι, πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
1922 - Ιάννης Ξενάκης, Έλληνας μουσουργός.
1942 - Κούνιο Λεμάρι, προσωρινός πρόεδρος των Νήσων Μάρσαλ (1996-97).
1956 - Λατόγια Τζάκσον, Αμερικανίδα τραγουδίστρια.
1958 - Ανέτ Μπένινγκ, Αμερικανίδα ηθοποιός.
1959 - Ρούπερτ Έβερετ, Άγγλος ηθοποιός.
1961 - Μελίσα Έθεριτζ, Αμερικανίδα τραγουδίστρια και μουσικός.
1967 - Νόελ Γκάλαχερ, Βρετανός μουσικός, μέλος των Oasis.
1984 - Καρμέλο Άντονι, Αμερικανός μπασκετμπολίστας.
1985 - Ιγκνάσιο Σκόκο, Αργεντίνος ποδοσφαιριστής
Θάνατοι
1453 - Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος, τελευταίος Αυτοκράτορας του Βυζαντίου
1500 - Βαρθολομαίος Ντιάζ, Πορτογάλος θαλασσοπόρος εξερευνητής
1829 - Χάμφρι Ντέιβι, Βρετανός επιστήμονας
1921 - Ευθύμιος Αγριτέλης επίσκοπος Ζήλων, σε φυλακή της Αμάσειας (Τουρκία) μετά από στερήσεις και βασανισμούς.
1958 - Χουάν Ραμόν Χιμένεθ, Ισπανός συγγραφέας και νομπελίστας
1982 - Ρόμι Σνάιντερ, Αυστριακή ηθοποιός
1994 - Έρικ Χόνεκερ, ηγέτης της Ανατολικής Γερμανίας
2010 - Ντένις Χόπερ, Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Σεισμική δόνηση ανοιχτά της Ιεράπετρας

Σεισμός 3,6 ρίχτερ σημειώθηκε ανοιχτά της Κρήτης 3 χλμ βόρεια της Ιεράπετρας και 65 χλμ νοτιοανατολικά του Ηρακλείου . Ο σεισμός, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο έγινε στις 23:47 και είχε εστιακό βάθος 2 χλμ. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή υλικές ζημιές.

Σεισμός 3,5 ρίχτερ στην Πάτρα

Σεισμός 3,5 ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγα λεπτά 12 χλμ έξω από την πόλη της Πάτρας και 20 χλμ δυτικά του Αιγίου. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χλμ και έγινε στις 2:18 τα ξημερώματα. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές ή τραυματισμοί.

Ο καιρός σήμερα

Καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια που πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρές και να συνοδεύονται από χαλαζόπτωση προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ.
Στην Αττική λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
Λίγες νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου.