Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Τα πτηνά είναι οι απόγονοι των δεινοσαύρων

Σύμφωνα με έρευνα του Χάρβαρντ

Δεινόσαυροι που δεν μεγάλωσαν ποτέ είναι σύμφωνα με τους επιστήμονες τα πουλιά που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.
Πιο συγκεκριμένα, από τη σύγκριση απολιθωμένων κρανίων νεαρών δεινοσαύρων και πτηνών εντοπίστηκαν πολύ μεγάλες ομοιότητες, κάτι που ενισχύει ακόμα περισσότερο τη θεωρία ότι τα πτηνά είναι απόγονοι των δεινοσαύρων.
Όπως προέκυψε από τη σχετική μελέτη του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Nature», για κάποιον άγνωστό μέχρι σήμερα λόγο ορισμένοι νεαροί δεινόσαυροι άρχισαν να ωριμάζουν πολύ γρηγορότερα σε σχέση με το φυσιολογικό.
Αυτή η ταχεία ωρίμανση άλλαξε την έκφραση των γονιδίων και κατ’ επέκταση τα φυσικά χαρακτηριστικά των ζώων, τα οποία σταμάτησαν να αναπτύσσονται σωματικά.
Οι αλλαγές αυτές, επέτρεψαν στα ζώα να αναπτύξουν σχετικά μεγαλύτερο εγκέφαλο αλλά και να πετάξουν.
Ποικίλα στοιχεία μάλιστα καταδεικνύουν μια εξελικτική σχέση μεταξύ δεινοσαύρων και πτηνών.
Για παράδειγμα οι δεινόσαυροι και τα πτηνά έχουν 22 κόκαλα, κάτι που δε συμβαίνει σε κανένα άλλο ζώο.
Εκτός αυτού, οι επιστήμονες έχουν βρει απολιθώματα δεινοσαύρων με φτερά και άλλα χαρακτηριστικά πτηνών, αλλά και απολιθώματα πρώιμων πτηνών με χαρακτηριστικά παρόμοια με των δεινοσαύρων.

Η έρευνα
Στο πλαίσιο της έρευνας ο εξελικτικός βιολόγος Arkhat Abzhanov από το πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ προχώρησε σε αξονικές τομογραφίες εκατοντάδων κρανίων δεινόσαυρων και πτηνών και μελέτησε πώς το σχήμα των κρανίων εξελισσόταν με το πέρασμα των χρόνων.
Τα ευρήματα ήταν εντυπωσιακά. οι πρώτοι δεινόσαυροι υπέστησαν τεράστιες μορφολογικές αλλαγές  με το πέρασμα των χρόνων. Για παράδειγμα το ρύγχος τους έγινε μακρύτερο και το κεφάλι τους πιο επίπεδο.
Ο ερευνητής κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι εξελικτικές αλλαγές από τις οποίες προέκυψαν τα πτηνά οφείλονται σε ένα φαινόμενο γνωστό ως παιδομορφισμός.
«Μπορούμε να δούμε ότι τα ενήλικα άτομα ενός είδους μοιάζουν πάρα πολύ με τα νεαρά άτομα των προγόνων τους», δήλωσε ο δρ. Abzhanov.
Στην περίπτωση των πτηνών, προσέθεσε ο ερευνητής, ο παιδομορφισμός προκλήθηκε από μια διαδικασία που ονομάζεται προγένεση και φέρνει νωρίτερα τη σεξουαλική ωρίμανση.
Τα πτηνά χρειάζονται μόλις 12 εβδομάδες για να ωριμάσουν ενώ οι δεινόσαυροι χρειάζονταν μήνες ή χρόνια.
«Όταν κοιτάμε τα πουλιά στην πραγματικότητα βλέπουμε νεαρούς δεινοσαύρους», κατέληξε ο ερευνητής.

WWW.econews.gr

Εκπληκτικό το συναίσθημα

 

Εκστασιασμένος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Πέρο Άντιτς. Ο άσος του Ολυμπιακού τόνισε πως η ομάδα κατέβαλε μεγάλη ενέργεια για να φτάσει έως εδώ ενώ επισήμανε χαριτολογώντας πως δεν υπάρχει χρόνος για ξενύχτια αφού αύριο το πρωί έχει προπόνηση!
Αναλυτικά όσα είπε ο Πέρο Άντιτς στην πρώτη αθλητική συχνότητα της χώρας:
«Είναι εκπληκτικό το συναίσθημα. Μέσα σε έναν χρόνο κατακτήσαμε το πρωτάθλημα Ευρώπης και το πρωτάθλημα Ελλάδας. Καταβάλαμε μεγάλη ενέργεια και φτάσαμε πολύ δύσκολα έως εδώ. Είμαστε μια νεανική ομάδα και έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας και ελπίζουμε να το ξανακάνουμε.
Δεν έχουμε χρόνο για πανηγυρισμούς και ξενύχτια! Έχω προπόνηση αύριο το πρωί».

Παρατράγουδα στη συνέντευξη Τύπου

Επιτέθηκαν σε Ομπράντοβιτς και Διαμαντίδη!

Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Δημήτρης Διαμαντίδης δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν όσα ήταν να πουν στην συνέντευξη Τύπου αφού φίλαθλοι του Ολυμπιακού μπήκαν μέσα στην αίθουσα και τους πέταξαν αντικείμενα.
Μάλιστα, από τα χέρια τους εκσφενδονίστηκε μια καρέκλα, η οποία έσπασε την τζαμαρία και ανάγκασε τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού να σηκωθούν και να φύγουν από την αίθουσα για λόγους ασφαλείας.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, υπήρχαν αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού έξω από την αίθουσα και έβριζαν τόσο τον Δημήτρη Διαμαντίδη όσο και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Σεισμος 3,7 ριχτερ

Σεισμος 3,7 ριχτερ εγινε στις 20΄:30 στην ευρυτερη περιοχη ανοιχτα της κεφαλονιας

Αυτό είναι το τελευταίο τραγούδι του Δ. Μητροπάνου λίγο πριν φύγει από τη ζωή

Ο πρίγκιπας του…ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ

Ο πρίγκιπας του… Περιστερίου

Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επιστρέφει στους πάγκους. Ο Ατρόμητος ανακοίνωσε πριν από λίγο την έναρξη της συνεργασίας με τον Σερβοέλληνα τεχνικό για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας. «Στόχος μου να δώσω στον Ατρόμητο στοιχεία της δικής μου δουλειάς», τόνισε ο Ντούσκο ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο δύο ετών.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ατρόμητος…
Η ΠΑΕ Ατρόμητος βρίσκεται στην πολύ ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την συμφωνία της με τον προπονητή Ντούσαν Μπάγεβιτς για τα επόμενα δύο χρόνια .
Ο πιο πετυχημένος και πολυνίκης τεχνικός στην σύγχρονη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου αποδέχθηκε την πρόταση της ομάδας μας έπειτα από την ολοκλήρωση του κύκλου των διαδοχικών επαφών με τον Τεχνικό Διευθυντή κ. Γιάννη Αγγελόπουλο αλλά και την καταλυτική συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Γιώργο Σπανό.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας,ο Ντούσαν Μπάγεβιτς τόνισε τα εξής στο atromitosfc.gr:
«Συμφώνησα να αναλάβω τον Ατρόμητο, μια ομάδα στην οποία υπάρχουν
οργάνωση και συνέπεια, συνθήκες που επιθυμώ αλλά και θεωρώ απαραίτητες. Μια ομάδα που αποδεικνύει ότι θέλει να είναι ανταγωνιστική και αυτό είναι σημαντικό. Στόχος μου είναι να δώσω στον Ατρόμητο τα στοιχεία της δικής μου δουλειάς».
Η πολύ πλούσια και γεμάτη τίτλους διαδρομή του Ντούσαν Μπάγεβιτς στους πάγκους του ελληνικού ποδοσφαίρου ξεκίνησε την σεζόν 1988-99 από τον πάγκο της ΑΕΚ. Παρέμεινε μέχρι το καλοκαίρι του 1996 και την επόμενη περίοδο (1996-97) ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού από την οποία αποχώρησε στις 8 Νοεμβρίου 1999. Στις 9 Ιανουαρίου 2000 έκανε ντεμπούτο στον πάγκο του ΠΑΟΚ παραμένοντας μέχρι τις 8 Μαϊου του 2002.
Την σεζόν 2002-03 ανέλαβε για δεύτερη φορά την ΑΕΚ κι έλυσε την συνεργασία του στις 25 Ιανουαρίου 2004. Επέστρεψε στον Ολυμπιακό την περίοδο 2004-05 και επόμενη ομάδα του (περίοδος 2007-08) ήταν ο Άρης. Το καλοκαίρι του 2008 ανέλαβε πάλι την ΑΕΚ και μαζί της βρέθηκε για τελευταία φορά σε αγώνα ελληνικού πρωταθλήματος στις 26 Σεπτεμβρίου 2010. Την σεζόν 2010-11 εργάστηκε στην Ομόνοια Λευκωσίας.
Συνολικά στην Α’ Εθνική έχει 632 αγώνες με απολογισμό 393 νίκες, 137 ισοπαλίες και 102 ήττες.
Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ξεκίνησε την καριέρα του ως προπονητής από τη Βελέζ Μόσταρ τ0 1984. Έχει εργαστεί επίσης στον Ερυθρό Αστέρα Βελιγραδίου την περίοδο 2006-07.
Συνεργάτες του θα είναι οι Λύσσανδρος Γεωργαμλής και Δημήτρης Μπουρουτζίκας.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ..ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ

Αυτό είναι επάγγελμα! Δεν θα το πιστέψετε, αλλά αυτή την στιγμή υπάρχει ένας άνθρωπος στον πλανήτη και συγκεκριμένα στην Βρετανία, που παίρνει μισθό 35.000 ευρώ τον χρόνο, για… να δοκιμάζει δονητές!!!
Η Νατ Γκάρβεϊ εργάζεται στο σπίτι της, μακριά από την καθημερινή ρουτίνα του γραφείου.
Η φύση του επαγγέλματος της είναι ιδιαίτερη, αφού δοκιμάζει διάφορα σεξουαλικά παιχνίδια και βοηθήματα, τα οποία η εταιρία για την οποία εργάζεται τα πουλάει μέσω ίντερνετ.
Όπως αποκαλύπτει στην εφημερίδα Sun έχει δοκιμάσει περισσότερα από 1.000 σεξουαλικά παιχνίδια σε δύο χρόνια και για αυτό έχει λάβει περίπου 70.000 ευρώ σε δύο χρόνια!!!
«Η δουλειά μου είναι ευχάριστη, διαφορετική και καλύπτει τις ανάγκες μου. Δεν θα μπορούσα να ζητήσω κάτι καλύτερο», δήλωσε η ίδια.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

Γεγονότα

1891: Υιοθετείται από τη Διεθνή Ένωση Ποδοσφαίρου -την οποία αποτελούν οι ομοσπονδίες Αγγλίας, Σκωτίας, Ουαλίας και Ιρλανδίας- ο κανονισμός του πέναλτι. Υπήρξε μία ιδέα του ιρλανδού επιχειρηματία και τερματοφύλακα Γουίλιαμ Μακ Κραμ.

1896: Ο Γκουλιέλμο Μαρκόνι λαμβάνει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το ραδιόφωνο.1920: Δολοφονείται στο Παρίσι ο Πρόεδρος της Αλβανικής Δημοκρατίας, Εσάτ πασάς, από νεαρό αλβανό καθηγητή, επειδή «πούλησε την πατρίδα στους Ιταλούς».1933: Η ελληνική αποστολή αναχωρεί για το Λονδίνο, προκειμένου να προβεί στον οριστικό διακανονισμό του εξωτερικού δημόσιου χρέους της χώρας.

1937: Ηλεκτροκινείται ο σιδηρόδρομος Κηφισιάς.

1971: Ελληνική ομάδα συμμετέχει για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό τελικό ποδοσφαίρου. Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στο Γουέμπλεϊ τον Άγιαξ για το Κύπελλο Πρωταθλητριών και ηττάται με 2-0 στον 16ο τελικό της διοργάνωσης.

Γεννήσεις

1740: Ντονατιέν Αλφόνς Φρανσουά Ντε Σαντ, γνωστότερος ως Μαρκήσιος Ντε Σαντ, γάλλος αριστοκράτης και συγγραφέας τολμηρών βιβλίων, που χαρακτηρίστηκαν ως πορνογραφικά. Από το όνομά του προήλθε ο όρος «σαδισμός». (Θαν. 2/12/1814)

1935: Δημήτρης Κιτσίκης, έλληνας καθηγητής της πολιτικής επιστήμης, με σημαντικό έργο στην Τουρκολογία. 1940: Κωνσταντίνος, ο τελευταίος βασιλιάς της Ελλάδας.

Θάνατοι

1882: Τζουζέπε Γκαριμπάλντι, ιταλός επαναστάτης. Τα κατορθώματά του βοήθησαν ώστε η Ιταλία να πραγματοποιήσει την πολιτική της ένωση και να απαλλαγεί από τους Αυστριακούς. (Γεν. 4/7/1807) [Αποφθέγματα]

1970: Μπρους ΜακΛάρεν, νεοζηλανδός σχεδιαστής αυτοκινήτων, οδηγός αγώνων και μηχανικός, ιδρυτής της McLaren που διαπρέπει στους αγώνες της Φόρμουλα 1. (Γεν. 30/8/1937)

1978: Σαντιάγο Μπερναμπέου, ισπανός ποδοσφαιριστής, γενικός γραμματέας και πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης. Το ποδοσφαιρικό γήπεδο της ομάδας της Μαδρίτης φέρει το όνομά του. (Γεν. 8/6/1895)

ΑΣΤΕΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ..ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ(ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΟΔΗΓΟΙ???)

Τάρτα με λιαστή ντομάτα και φέτα


Υλικά για 4-6 άτομα
100 γραμμάρια βούτυρο
1 πακέτο ζύμη σφολιάτας εμπορίου
400 γραμμάρια φέτα τριμμένη
200 γραμμάρια λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
380 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
3 αβγά χτυπημένα
½ κουταλιά της σούπας βασιλικό
ανάλογο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμός C. Κατόπιν λιώνουμε τη μαργαρίνη βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία. Αλείφουμε με τη μισή ποσότητα βουτύρου σε ένα ταψί και απλώνουμε τη σφολιάτα. Αφήνουμε ένα μικρό περιθώριο στα πλαϊνά του ταψιού και τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι για να μην μας φουσκώσει.
Ρίχνουμε σ' ένα μπολ το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο μαζί με τη κρέμα γάλακτος, αυγά, φέτα, λιαστές ντομάτες ψιλό κομμένες και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Αφού δούμε ότι είναι έτοιμο το μείγμα μας τότε απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η τάρτα. Έπειτα το αφαιρούμε απ' το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει, σερβίρετε τετράγωνο κομμάτι με ένα φύλο δυόσμου από πάνω.
Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμη ζύμη σφολιάτας, παρόλα αυτά μπορείτε να παρασκευάσετε σπιτική ζύμη σφολιάτας.
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ...ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Στο δημοτικό η δασκάλα λέει στους μαθητές της:
'Παιδιά, ελάτε να κάνουμε ένα τεστ εξυπνάδας! Ριχάρδο, πες μου ποιο είναι αυτό το ζωάκι: Περπατά στα κεραμίδια, έχει μουστάκι, κάνει νιάου και αλλά έχει και μια ελιά στη μυτούλα του!'.
Απαντά ο μαθητής:
'Δεν ξέρω κυρία!'. Και η δασκάλα του λέει:
'Μα είναι η γάτα, την ελιά έβαλα απλά να σε μπερδέψω'.
Στην συνέχεια...
'Πέτρο, πες μου εσύ: έχει φτερό, ράμφος και από κάτω ένα κουκούτσι;'. Απαντά ο Πέτρος:
'Πού να ξέρω κυρία, και με κουκούτσι από κάτω; Δύσκολα τα πράγματα!'. Του απαντά η δασκάλα: 'Είναι το πουλί βρε παιδί μου, το κουκούτσι έβαλα έτσι απλά να σε μπερδέψω!'.
Σηκώνεται ο Τοτός και λέει:
Κυρία, θέλω να ρωτήσω και εγώ κάτι.
'Τι είναι μακρύ, είναι κόκκινο και στρογγυλό στην κορυφή, έχει δυο μπάλες από κάτω και αρέσουν στις γυναίκες να το βάλουν στο στόμα;'.
Τσαντίζεται η δασκάλα και του λέει!: 'Τοτέ, έξω από την τάξη!!! ΤΩΡΑ!!!'. Ήρεμος της λέει της δασκάλας:
Όχι κυρία... είναι το ΚΡΑΓΙΟΝ, τις μπάλες τις έβαλα απλά για να σας μπερδέψω!»

η αστεια φωτο..της ημερας

post-funny-pics-0057

Το τραγουδι...της ημερας

Ο Τσακ Νόρις επιστρέφει σε... νέες περιπέτειες

Η μεγάλη συνάντηση των σκληρών του σινεμά

Το όνομά του έχει συνδεθεί με την πιο διάσημη σειρά ανεκδότων παγκοσμίως. Οι φαν του μέσω διαδικτύου τον προσαρμόζουν πάντα στην επικαιρότητα έχοντας δημιουργήσει μια μεγάλη αλυσίδα από ανέκδοτα.
Αυτή τη φορά τους επιφυλάσσει μια μεγάλη έκπληξη καθώς επιστρέφει με σάρκα και οστά στη μεγάλη οθόνη και δεν θα είναι μόνος του.
Αυτή τη φορά ο Τσακ Νόρις επιστρέφει με νέες κινηματογραφικές περιπέτειες και μάλιστα συναντάει όλους τους μπρατσωμένους ήρωες της δεκαετίας του '90. Άρνολντ Σβαρτζενέκερ, Σιλβέστερ Σταλόνε, μπρους Γουίλις και Τζον Στέιθαμ συναντιούνται και ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια περιπέτεια που αναμένεται να «σπάσει» ταμεία.

Ραντεβού τον Οκτώβριο για τα «Κλεμμένα όνειρα

Ραντεβού τον Οκτώβριο για τα «Κλεμμένα όνειρα»
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της σειράς

Ραντεβού τον Οκτώβριο δίνει η σειρά του Mega «Κλεμμένα όνειρα», η οποία ρίχνει αυλαία για τη φετινή τηλεοπτική σεζόν σήμερα, στις 7 το απόγευμα...
Η σειρά έχει πάρει το πράσινο φως για του χρόνου, με τους σεναριογράφους να έχουν ξεκινήσει τα νέα επεισόδια.
Το σίριαλ κέρδισε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, συγκεντρώνοντας κατά τα διάρκεια της σεζόν μέσο όρο 35,9%, κάτι που μεταφράζεται σε 1.226.000 τηλεθεατές.

Μέτρα ασφαλείας για τον αγώνα μπάσκετ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ

Μέτρα ασφαλείας για τον αγώνα μπάσκετ ΟΣΦΠ-ΠΑΟ

Μέτρα ασφαλείας ανακοίνωσε η αστυνομία, ενόψει της διεξαγωγής του αγώνα μπάσκετ Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού το απόγευμα του Σαββάτου στις 19.00, στο πλαίσιο των των τελικών αγώνων Play Offs A1 κατηγορίας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., για τις ανάγκες της ομαλής διεξαγωγής του αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στην αθλητική εγκατάσταση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, αλλά και για την πρόληψη και αποτροπή περιστατικών βίας, βλαβών υγείας, φθορών και υλικών ζημιών σε πρόσωπα και εγκαταστάσεις αντίστοιχα, εντός και εκτός της γηπεδικής εγκατάστασης, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχουν σχεδιαστεί και θα ληφθούν αστυνομικά μέτρα τάξης – ασφάλειας – τροχαίας, τα οποία αφορούν, εκτός από την αθλητική εγκατάσταση και τον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Τραγωδία… ο μύθος του ελληνικού τουρισμού

Τραγωδία… ο μύθος του ελληνικού τουρισμού

 

Η κατακερματισμένη εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας και του διλήμματος δραχμής - ευρώ, το μπαράζ ακυρώσεων στις κρατήσεις και η σταδιακή αύξηση των αφίξεων σε γειτονικές χώρες όπως η Τουρκία, έχουν προκαλέσει κατακόρυφη πτώση της κίνησης στους δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς.
Με τους ξένους φέτος να νιώθουν ανασφάλεια να επισκεφθούν τα αγαπημένα τους ελληνικά νησιά και με τους Έλληνες να μην μπορούν να παραθερίσουν παρά μόνο στο εξοχικό τους, το φετινό καλοκαίρι προβλέπεται δυσοίωνο.
Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ο πιο ταξιδιάρης λαός, οι Γερμανοί, θα προτιμήσει φέτος άλλους προορισμούς, όπως την Τουρκία και ίσως την Ισπανία με τις απώλειες στην Ελλάδα να φτάνουν το 30%. Η βρετανική αγορά επίσης δεν προσφέρει φέτος στον ελληνικό τουρισμό.
Τόσο η οικονομική κρίση όσο και η διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων κρατούν μακριά τους Βρετανούς τουρίστες. Οι αφίξεις από άλλες χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία και οι σκανδιναβικές χώρες, παρουσιάζουν επίσης κάμψη που μάλλον είναι ελεγχόμενη και ίσως σε αρκετές περιπτώσεις να μη φτάσει στο 10%.
Από άλλους προορισμούς, όπως η Ρωσία, οι ΗΠΑ ή το Ισραήλ, η εικόνα είναι σίγουρα θετική για τους Ρώσους, που εξακολουθούν να βρίσκουν ελκυστικές τις διακοπές στην Ελλάδα, αν και έχει παρατηρηθεί ότι διεκδικούν πιο επίμονα χαμηλότερες τιμές από τους ξενοδόχους.
Όσο για τους Έλληνες αναμένεται να είναι άφαντοι φέτος από τα ελληνικά νησιά. 500.000 οικονομικά αδύναμοι Έλληνες που έκαναν χρήση των προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού θα μείνουν φέτος στα σπίτια τους, αφού η προηγούμενη κυβέρνηση κατήργησε τα προγράμματα αυτά. Εκατοντάδες χιλιάδες επίσης Έλληνες είναι άνεργοι και άλλοι που απασχολούνται δεν έχουν ικανά εισοδήματα να καλύψουν τις ανάγκες της εφορίας.
Τα πακέτα που πληρώνουν οι ξένοι για να έρθουν στην Ελλάδα είναι ασυγκρίτως φθηνότερα του κόστους που έχει ένα πακέτο για μια ελληνική οικογένεια ή ένα ζευγάρι. Λίγο - πολύ, όσο πληρώνουν οι Έλληνες για διαμονή μόνο σε ένα ελληνικό ξενοδοχείο, πληρώνουν οι ξένοι για διαμονή, αεροπορική μεταφορά, φαγητό και ίσως κάποιες εκδρομές.