Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Τα 24 έφτασαν τα θύματα των φονικών σεισμών στην Ιταλία

Τα 24 έφτασαν τα θύματα των φονικών σεισμών στην ΙταλίαΗ 46χρονη γυναίκα βρισκόταν σε κώμα από τραύματα στο κεφάλι

Στα τραύματά της, από το σεισμό της 29ης Μαΐου στην Εμίλια Ρομάνια υπέκυψε μια γυναίκα χθες το βράδυ, ανεβάζοντας στα 24 τα θύματα από τους δύο σεισμούς που έπληξαν αυτήν την περιοχή.
Η 46χρονη γυναίκα είχε πέσει σε κώμα μετά τον τραυματισμό της στο κεφάλι από αντικείμενα που έπεσαν από τη στέγη κτιρίου την ώρα που περπατούσε στο δρόμο.
Περαστικοί κάλεσαν αμέσως τις πρώτες βοήθειες και η γυναίκα διακομίσθηκε στο νοσοκομείο, όπου όταν έφτασε βρισκόταν ήδη σε κώμα, διευκρινίζει η εφημερίδα της Μπολόνια Il resto del Carlino.
Οι δύο σεισμοί που έπληξαν την Εμίλια Ρομάνια προκάλεσαν ζημιές δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ ανάγκασαν 14.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.http://www.newsbeast.gr

γκαφες...γκαφες...γκαφες...

το ζειμπεκικο του Σπανουλη

ο Πριντεζης ..τραγουδαει live

Κίνδυνος για δημόσια κτήρια από ένα μεγάλο σεισμό

Α. Τσελεντής: Βέβαιο θεωρείται ένας ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα

Τον κώδωνα του κινδύνου για την σεισμική θωράκιση κτηρίων στην Ελλάδα κρούουν σεισμολόγοι, με αφορμή την έντονη σεισμική δραστηριότητα στη γειτονική Ιταλία.
Μιλώντας στο protothema.gr, ο εντεταλμένος ερευνητής του Αστεροσκοπείου Αθηνών κ. Γεράσιμος Χουλιάρας υπογράμμισε τους κινδύνους για τη σταθερότητα κτηρίων του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας, τα οποία στο παρελθόν και συγκεκριμένα στο σεισμό του 1999 είχαν υποστεί ζημιές και είχαν χαρακτηριστεί ως; «κόκκινα» ή «κίτρινα». Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο καθηγητής Άκης Τσελεντής, επισημαίνοντας μάλιστα ότι ένας ισχυρός σεισμός στην Ελλάδα είναι αναμενόμενος.
«Πρέπει όλοι να δούμε με προσοχή τη σεισμική θωράκιση των κτιρίων μας. Αν γίνει ένας σεισμός μεγέθους 5,5 Ρίχτερ κάποια κτίρια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας θα πέσουν. Κτίρια όπως το παλιό Εφετείο, το κτίριο του ΙΚΑ στην Πειραιώς, αλλά και άλλα πολλά δημόσια κτίρια πρέπει να ελεγχθούν από τους ειδικούς. Γιατί όταν γίνει ο σεισμός μετά θα τρέχουμε όλοι μας να σώσουμε ότι μπορούμε. Και όλοι ευχόμαστε αν γίνει κάποιος σεισμός να γίνει στη θάλασσα για να μην έχουμε εικόνες όπως στην Ιταλία».
«Ισχυρό σεισμό έχει να κάνει πάρα πολύ καιρό οπότε αν κρίνουμε από τη στατιστική περιμένουμε έναν τέτοιο σεισμό. Αλλά κανείς δεν μπορεί να πει το πότε και το που» κατέληξε ο κ. Χουλιάρας, ερωτηθείς για την πιθανότητα υπολογισμού ενός μεγάλου σεισμού.http://www.newsbeast.gr/greece/arthro/362754/kindunos-gia-dimosia-ktiria-apo-ena-megalo-seismo/

Η ΣΥΝΤΑΓΗ... ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΣΟΥΦΛΕ ΜΕ 3 ΤΥΡΙΑ

350γρ. ΠΕΝΕΣ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΜΙΚΡΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
50γρ. ΑΛΕΥΡΙ
550ml ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ
ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ
150γρ. ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ
4 ΚΡΟΚΟΥΣ ΧΤΥΠΗΜΕΝΟΥΣ
100γρ. ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
100γρ. ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ
4 ΑΣΠΡΑΔΙΑ
ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΛΙΩΝΩ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΚΙ, ΜΑΡΑΙΝΩ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΓΙΑ 2΄, ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑ. ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΔΕΣΟΥΝ ΣΕ ΧΑΜΗΛΗ ΦΩΤΙΑ ΑΦΟΥ ΤΡΙΨΩ ΤΟ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ ΚΑΙ ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΩΣΩ.
ΣΤΟ ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΕΧΩ ΒΡΑΣΕΙ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΧΩ ΣΤΡΑΓΓΙΞΕΙ ΚΑΛΑ.
ΡΙΧΝΩ ΣΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΤΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ, ΤΟΥΣ ΚΡΟΚΟΥΣ, ΤΗ ΜΙΣΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΡΑΒΙΕΡΑ .ΞΑΝΑΒΑΖΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΤΙΣ ΠΕΝΕΣ, ΠΡΟΣΘΕΤΩ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΩ ΚΑΛΑ.
ΧΤΥΠΑΩ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΜΑΡΕΓΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΧΝΩ ΚΙ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΑΠΑΛΑ.
ΑΔΕΙΑΖΩ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΟ ΠΥΡΙΜΑΧΟ ΣΚΕΥΟΣ, ΠΑΣΠΑΛΙΖΩ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 200Ο C ΚΑΙ ΤΑ ΨΗΝΩ ΓΙΑ 12-15΄.

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ...ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ... ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

205

Έλληνας και ο Γερμανός τουρίστας Ένας Έλληνας τρώει ήσυχα - ήσυχα το πρωινό του σε ένα εστιατόριο, όταν ένας Γερμανός τουρίστας, μασώντας προκλητικά τσίχλα, έρχεται και κάθεται απροσκάλεστος δίπλα του. Ο Έλληνας τον αγνοεί, και ο Γερμανός δυσαρεστημένος, ξεκινάει την παρακάτω κουβέντα.
Γερμανός: Τρώτε ολόκληρο το ψωμί, εσείς οι Έλληνες;
Έλληνας (βαριεστημένα): Φυσικά.
Γερμανός: Εμείς όχι. Τρώμε μόνο το εσωτερικό, το εξωτερικό το βάζουμεσε ένα κοντέινερ, το....
ανακυκλώνουμε, το κάνουμε κρουασάν και τα πουλάμε στους Έλληνες.
Ο Έλληνας ακούει ατάραχος.
Γερμανός: Τρώτε μαρμελάδα εσείς οι Έλληνες;
Έλληνας: Φυσικά.
Γερμανός: Εμείς πάλι όχι. Τρώμε φρέσκα φρούτα. Τα υπολείμματα,κουκούτσια, φλούδες, κλπ, τα βάζουμε σε ένα κοντέινερ, τα ανακυκλώνουμε, τα κάνουμε μαρμελάδα και τα πουλάμε στους Έλληνες.
Ατάραχος ο Έλληνας τον ακούει δίχως να μειδιάσει. Και ρωτά με τη σειρά του.
Έλληνας: Τα προφυλακτικά τι τα κάνετε αφού πηδήξετε;
Γερμανός: Τα πετάμε φυσικά.
Έλληνας: Εμείς, πάλι, όχι. Τα βάζουμε σε ένα κοντέινερ, τα ανακυκλώνουμε, τα κάνουμε τσίχλες και τα πουλάμε στους Γερμανούς.

Η ΑΣΤΕΙΑ ΦΩΤΟ ..ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

185

σεισμος 4.2 ριχτερ

σεισμος 4.2ριχτερ ανοιχτα της Ζακυνθου στις 04.58 το πρωι

Σεισμός 3,6 ρίχτερ στην Εύβοια

Σεισμός 3,6 ρίχτερ σημειώθηκε πριν από λίγο στη θαλάσσια περιοχή 26 χλμ από την Κύμη Ευβοίας. Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χλμ, σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο. Δεν αναφέρθηκαν μέχρι στιγμής ζημιές ή τραυματισμοί.

Συγχαρητήρια Παπούλια σε Αρβανίτη-Τσιαρτσιάνη

Συγχαρητήρια Παπούλια σε Αρβανίτη-Τσιαρτσιάνη
Για το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό μπιτς βόλεϊ

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στις Βίκυ Αρβανίτη και Μαρία Τσιαρτσιάνη, οι οποίες κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπιτς βόλεϊ, που διεξήχθη στη Χάγη. Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Θερμά συγχαρητήρια για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Χάγης. Είμαστε δίπλα σας με την ευχή για καλή επιτυχία και στο Γκραν Σλαμ της Μόσχας.

ο καιρος σημερα

Το θερμόμετρο έως τους 31 βαθμούς

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια.

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ..ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ Η ΘΑΝΤΕΡ

Η Θάντερ επικράτησε των Σπερς με 108-103 στο Σαν Αντόνιο και πανηγυρίζοντας την τρίτη της συνεχή νίκη πήρε προβάδισμα με 3-2 στους τελικούς της Δύσης με 3-2. Ο Κέβιν Ντουράντ, ο Ράσελ Γουέστμπρουκ και ο Τζέιμς Χάρντεν με 27, 23 και 20 πόντους αντίστοιχα ήταν οι μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα της Οκλαχόμα, που φιλοξενεί το έκτο παιχνίδι τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Ο Μάνου Τζινόμπιλι με 34 πόντους ήταν για τα «σπιρούνια» ο κορυφαίος, αλλά και ο μοιραίος αστοχώντας σε τρίποντο που θα μπορούσε να ισοφαρίσει σε 106-106 λίγο πριν το τέλος. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 50-36 στο φινάλε του πρώτου μέρους και έφτασαν στο 101-88 5:16 πριν το τέλος του ματς. Οι Τεξανοί με τρομερή αντεπίθεση πλησίασαν στο καλάθι (101-103), αλλά το τρίποντο του Χάρντεν 28’’ για τη λήξη έδωσε αέρα νίκης στη Θάντερ (101-106).