Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Σαβούρες ολυμπιακών διαστάσεων

Δεκατρείς νεκροί από κεραυνό στο Μπανγκλαντές

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο όταν χτυπήθηκαν από κεραυνό, έξω από τέμενος στο Μπανγκλαντές.
Από το συμβάν τραυματίστηκαν άλλοι 20 πιστοί. Ανάμεσα στα θύματα είναι και ο ιμάμης του τεμένους.
Ο κεραυνός έπεσε την ώρα που οι πιστοί εξέρχονταν, μετά από προσευχή για το Ραμαζάνι.

Τουλάχιστον 220 οι νεκροί από το φονικό σεισμό

Τουλάχιστον 220 οι νεκροί από το φονικό σεισμό

Τουλάχιστον 220 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 1.500 τραυματίσθηκαν από τους δυο ισχυρούς σεισμούς που έπληξαν χθες την περιοχή της Ταμπρίζ στο βορειοδυτικό Ιράν, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο επικεφαλής του Κέντρου Φυσικών Καταστροφών της επαρχίας του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν.

  Ο πρώτος σεισμός μεγέθους 6,2 σημειώθηκε στις 16:53 τοπική ώρα (15:23 ώρα Ελλάδας), 60 χιλιόμετρα από την Ταμπρίζ σε εστιακό βάθος περίπου δέκα χιλιομέτρων.
   Λίγα λεπτά αργότερα σημειώθηκε μετασεισμός 6 βαθμών.

Μπολτ: Έχασα το σεβασμό μου για τον Λιούις

Άστραψε και βρόντηξε ο Γιουσέιν Μπολτ! Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ ενημερώθηκε για τις αιχμές περί χρήσης απαγορευμένων ουσιών από τον ίδιο και τους συμπατριώτες του που άφησε σε δηλώσεις του ο Καρλ Λιούις. Έτσι λίγο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 200μ. ξεσπάθωσε κατά του άλλοτε μεγάλου αθλητή.
«Είναι ενοχλητικό όταν άνθρωποι εκτός στίβου λένε ηλιθιότητες. Κανείς δεν θυμάται ποιος είναι ο Καρλ Λιούις, άρα μάλλον επιζητεί την προσοχή του κόσμου. Αυτή είναι η άποψή μου. Με πειράζει που κάποιοι προσπαθούν να κηλιδώσουν το άθλημα. Ο στίβος προοδεύει και δεν μπορούμε να λέμε πράγματα χωρίς αποδείξεις. Δουλεύουμε πολύ σκληρά και πιέζουμε τους εαυτούς μας στα όριά τους για να έχουμε αυτές τις επιδόσεις», δήλωσε ο Μπολτ και πρόσθεσε: «Εμείς στην Τζαμάικα δεν παίρνουμε αναβολικά. Προπονούμαστε πολύ σκληρά, τραυματιζόμαστε και συνεχίζουμε την προσπάθεια να γίνουμε όσο καλύτεροι μπορούμε. Όταν μας αμφισβητούν έτσι είναι πολύ άσχημο, αλλά προσπαθούμε να δείξουμε στον κόσμο πως είμαστε καθαροί».