Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Ο Ολυμπιακός έκανε το 2-1 στους τελικούς του μπάσκετ


Ένας εντυπωσιακός Ολυμπιακός έριξε στο «καναβάτσο» του ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό με σκορ 84-72 στο τρίτο μεταξύ τους ματς για τους τελικούς της Α1 και έκανε το 2-1 στην σειρά.
Οι «ερυθρόλευκοι»… πάτησαν πάνω στα πολλά λάθη (22) των «πράσινων», έχτισαν διαφορά από νωρίς και την διατήρησαν σε ύψη που οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν έδειχναν ικανοί να φτάσουν. Μεγάλο «όπλο» των Πειραιωτών για μία ακόμα φορά τα επιθετικά ριμπάουντ.
Οι παίκτες του Ίβκοβιτς με το «καλημέρα» στο παιχνίδι έδειξαν άγριες διαθέσεις και αποφασιστικότητα για την νίκη την ώρα που οι αντίστοιχοι του Ομπράντοβιτς έμοιαζαν για αρκετή ώρα να τα έχουν… χαμένα.
Με επιλογές και λάθη που δεν αρμόζουν στον Παναθηναϊκό, έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πάνε το ματς όπως ακριβώς ήθελαν. Η διαφορά έφτασε μέχρι και στο +23 και έμεινε πάνω από τους 20 για αρκετή ώρα, αποτυπώνοντας ότι στο match up ενέργεια-εμπειρία, η πρώτη κέρδισε κατά κράτος.
Πολύ καλή εμφάνιση από Σπανούλη (15 π), Πρίντεζη (16π), Κέσελ (10π) και Ντόρσεϊ. Από την άλλη, Διαμαντίδης (12π), Μπατίστ (12π) και Γιασικεβίτσιους προσπαθούσαν μόνοι τους, πλησίασαν στο τρίτο δεκάλεπτο αλλά η αντίδραση των Πειραιωτών ήταν άμεση. Την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ το επόμενο ματς.

Δέκα μυστήρια που αναζητούν λύση

Το χειρόγραφο του Βόινιτς
Το βιβλίο των 240 σελίδων πήρε το όνομά του από τον άνθρωπο που το αγόρασε το 1912, και όχι από τον συγγραφέα που παραμένει άγνωστος. Άγνωστη είναι και η γλώσσα στην οποία έχει γραφτεί το εγχειρίδιο, το οποίο φιλοξενεί εικόνες φυτών και διαγράμματα αστερισμών. Το εγχειρίδιο δεν αποκρυπτογραφήθηκε ποτέ και μόνο χάρη στη μέθοδο χρονολόγησης με άνθρακα, διαπιστώθηκε ότι έχει γραφτεί τον 15ο αιώνα. Σύμφωνα με την επικρατούσα άποψη, πρόκειται για βιβλίο φαρμακευτικής.
Γλυπτό «Κρύπτος»
Το γλυπτό «Κρύπτος» κοσμεί την είσοδο των κεντρικών γραφείων της CIA, ωστόσο, ακόμη και οι πλέον έμπειροι αμερικανοί πράκτορες δεν έχουν καταφέρει να αποκρυπτογραφήσουν το ένα από τα τέσσερα μηνύματα που «μεταφέρει». Ο μόνος που γνωρίζει είναι ο κατασκευαστής του, ο οποίος όμως, προτιμά να αφήνει τους άλλους να... παιδεύονται και δεν αποκαλύπτει τη λύση. Το μόνο στοιχείο που έχει δώσει είναι η λέξη «Βερολίνο».

Οι γρίφοι του Μπιλ

Οι γρίφοι του Μπιλ υποτίθεται ότι κρύβουν την τοποθεσία όπου βρίσκεται θαμμένος ένας από τους μεγαλύτερους θησαυρούς στον κόσμο, στο Κολοράντο των ΗΠΑ. Κάτω από το έδαφος, υπάρχουν τόνοι χρυσού, ασημιού και κσμημάτων, που ανήκαν σε κάποιον Τόμας Μπιλ. Τα λάφυρα δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμη, καθώς από τους τρεις γρίφους, μόνο ο δεύτερος έχει αποκρυπτογραφηθεί.

Ο δίσκος της Φαιστού

Αυτό το μυστήριο είναι βγαλμένο από ταινία του Ιντιάνα Τζόουνς, αν και ακόμη και ο θρυλικός ήρωας μάλλον θα έσπαζε το κεφάλι του για να το λύσει. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες Ελλήνων και ξένων αρχαιολόγων, η επιγραφή που έχει χαραχθεί πάνω στον πήλινο δίσκο παραμένει ένα μυστήριο. Κατά καιρούς, έχουν υπάρξει άνθρωποι που υποστήριξαν ότι έλυσαν το γρίφο, όμως καμία ερμηνεία δεν έχει γίνει ευρέως αποδεκτή.
Η επιγραφή του Σάγκμπορο
Εκ πρώτης όψεως, αυτό το μνημείο, στη Βρετανία, δεν έχει κάτι το παράξενο. Με μια πιο προσεκτική ματιά, ο παρατηρητής θα δει μία μυστηριώδη επιγραφή: DOUOSVAVVM. Εδώ και 250 χρόνια, κανείς δεν έχει καταφέρει να εξηγήσει τι σημαίνουν αυτά τα γράμματα. Σύμφωνα με την πιο δημοφιλή εκδοχή, αυτή η ακολουθία γραμμάτων είναι ένας γρίφος που δημιούργησαν ιππότες και αποκαλύπτει το σημείο όπου βρίσκεται το Ιερό Δισκοπότηρο.
Η υπόθεση «Ταμάμ Σουντ»
Το 1948 ένας ανδρας βρέθηκε νεκρός σε μία παραλία της Αυστραλίας. Αναζητώντας την ταυτότητά του, οι Αρχές βρήκαν μόνο ένα χειρόγραφο μήνυμα με κρυπτογραφημένες λέξεις και τη φράση «Ταμάμ Σουντ», η οποία χρησιμοποιείται από Άραβες ποιητές και σημαίνει «Τέλος». Ο άνδρας δεν αναγνωρίστηκε και δεν αναζητήθηκε ποτέ και το μήνυμά του δεν ερμηνεύθηκε. Αν και πολλοί πιστεύουν ότι ήταν απλώς ένα σημείωμα που άφησε πριν αυτοκτονήσει, δεν λείπουν και εκείνοι που θεωρούν ότι το χειρόγραφο είναι ένα είδος προφητείας.
Το μήνυμα «Wow!»
Το καλοκαίρι του 1977, ο Τζέρι Έχμαν ένας εθελοντής της Υπηρεσίας Αναζήτησης Εξωγήινης Ζωής μελετούσε ραδιοκύματα από το διάστημα, προσπαθώντας να βρει κάποιο ίχνος ζωής. Κάποια στιγμή, τα όργανα που είχε στη διάθεσή του «τρελάθηκαν» και του έδωσαν ένα σήμα, που όμοιό του δεν είχε ξανακούσει. Το σήμα ήταν διάρκειας 72 δευτερολέπτων και, σύμφωνα με τις ενδείξεις, προερχόταν από τον αστερισμό του Τοξότη και από ένα ουράνιο σώμα όπου – προφανώς – δεν είχε πατήσει ποτέ άνθρωπος. Ο ενθουσιασμένος Έχμαν αντέδρασε γράφοντας στο χαρτί του τη λέξη «Wow!» και το σήμα του έμεινε στην ιστορία ως «Σήμα Wow», αν και δεν ερμηνεύθηκε ποτέ.
Τα γράμματα του Ζόντιακ
Τα γράμματα του Ζόντιακ είναι 4 κρυπτογραφημένες επιστολές που φέρεται να είχε γράψει ο μυστηριώδης δολοφόνος Ζόντιακ, ο οποίος είχε τρομοκρατήσει Αρχές και πολίτες στο Σαν Φρανσίσκο, στα τέλη της δεκαετίας του ’60. Μόνο ένα από τα γράμματα έχει αποκρυπτογραφηθεί και περιέχει απειλές κατά της Αστυνομίας και των δημοσιογράφων.
Οι επιγραφές του Νησιού του Πάσχα
Οι επιγραφές, γνωστές και ως Ρονγκορόνγκο είναι χαραγμένες σε διάφορα αντικείμενα που βρέθηκαν στο Νησί του Πάσχα, στον Ειρηνικό Ωκεανό. Πολλοί πιστεύουν ότι είναι δείγματα ενός από τα πρώτα συστήματα γραφής πο επινόησε ο άνθρωπος. Οι επιγραφές δεν έχουν ερμηνευθεί, αλλά εικάζεται ότι περιγράφουν τις συνθήκες που έφεραν το τέλος του πολιτισμού στο Νησί του Πάσχα.

Πηγη απﴨhttp://www.newsbeast.gr


Βασιλικό: Διπλό φονικό στο Λευκαντί
Διπλό φονικό συγκλονίζει το Λευκαντί. Σαραντάχρονος Έλληνας σκότωσε εν ψυχρώ 50χρονο και τον 25 ετών γιο του, που έμεναν ακριβώς δίπλα στο σπίτι του. 

Η διπλή δολοφονία έγινε σήμερα στις 9 το πρωί. Ο δράστης πήρε μια καραμπίνα, πλησίασε στο σπίτι των γειτόνων του και σκότωσε πατέρα και γιο που  βρισκόντουσαν στο μπαλκόνι. 

Στο σημείο έσπευσε αμέσως η αστυνομία. Άντρες της Ασφάλειας Χαλκίδας συνέλαβαν το δράστη, ενώ οι σοροί των θυμάτων μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο Χαλκίδας για νεκροψία. Τα αίτια του διπλού φονικού παραμένουν άγνωστα.
Η καταγωγη τους ηταν απο τα θαρρουνια ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ.προκειτε για τον 50χρονο Σπυρο Κουσερη και το γιο του.http://eyeq-memiamatia.blogspot.com

καραπιαλης..ΜΑΓΙΚΟ γκολ

1987-88 ΑΕΛ-Πανσεραικός4-1.

Ρατσιστική επίθεση στην Εύβοια

Έλληνες επιτέθηκαν σε Πακιστανούς

Θύματα ρατσιστικής επίθεσης έπεσαν χθες το βράδυ πακιστανοί μετανάστες στα Βασιλικά Ευβοίας. Μια ομάδα Ελλήνων επιτέθηκαν και χτύπησαν Πακιστανούς, ενώ προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα που ανήκουν σε μετανάστες.
Μετά από παρέμβαση της Αστυνομίας συνελήφθη ένας 20χρονος Έλληνας. Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι, καθώς φοβούνται ότι θα υπάρξουν νέα περιστατικά βίας.

Σε καλό δρόμο η Εθνική

Δεν απογοήτευσε ούτε ενθουσίασε κόντρα στη Σλοβενία, αλλά σίγουρα μπορεί να ελπίζει η Εθνική Ελλάδας. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο πρώτο φιλικό (1-1) έδειξε καλά στοιχεία, φανέρωσε αδυναμίες και σίγουρα αποδεικνύει πως έχεο τύχη στα γήπεδα Πολωνίας και Ουκρανίας. Ο Τοροσίδης το γκολ στο 8’ τρία λεπτά πριν το τέλος η ισοφάριση. Κορυφαίοι Αβραάμ, Καραγκούνης, πολύ καλός όσο αγωνίστηκε ο Φορτούνης.
Τραυματίας αποχώρησε ο σκόρερ της Εθνικής, όμως δεν εκφράζεται κάποια ανησυχία από το ιατρικό επιτελείο, αφού ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού αποχώρησε μεν χωλαίνοντας, για προληπτικούς λόγους δε.
Πηγή: sport-fm.gr

Πέθανε ύστερα από 72 ώρες gaming

Ο 32χρονος Russell Shirley έπαιζε αδιάκοπα για τρεις συνεχόμενες ημέρες την καινούργια έκδοση του παιχνιδιού «Diablo», χωρίς καν να κοιμηθεί. Ο οργανισμός του άτυχου άνδρα δεν άντεξε με αποτέλεσμα να υποστεί καρδιακή προσβολή και να βρεθεί νεκρός από τον ιδιοκτήτη του σπιτιού.
Παρόμοια περιστατικά έχουν καταγραφεί και στο παρελθόν. Οι γιατροί επιμένουν ότι η φυσική άσκηση πρέπει να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, ιδιαίτερα για εκείνους που περνούν πολλές ώρες μπροστά από μια οθόνη.
Σύμφωνα με συνεργάτες του, ο 32χρονος ήταν ιδιαίτερα μοναχικός και παρότι ο επαγγελματικός του χώρος του προσέφερε τη δυνατότητα δωρεάν άσκησης σε γυμναστήριο, εκείνος απείχε από κάθε αθλητική και κοινωνική δραστηριότητα.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ Λίγες νεφώσεις όπου τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και την Εύβοια θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και καταιγίδες στα βόρεια και ορεινά τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά σχεδόν μέτριοι έως 4 μποφόρ, όπου το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς, οι οποίοι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς μέτριους 4-5 μποφόρ.