Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

ΚΟΜΜΑΤΑΡΑ....

η αστεια φωτο...ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ

80

Η Μαντόνα και η... «μπάμπουσκα»

Ποια μπορεί να είναι η σχέση της βασίλισσας της ποπ με μία από τις ρωσίδες γιαγιάδες της φετινής Eurovision, εκτός από το ότι είναι και οι δύο τραγουδίστριες;
Όσο κι αν δυσκολεύεστε να το πιστέψετε το κοινό που συνδέει τις δύο γυναίκες δεν είναι άλλο από… την χρονολογία γέννησής τους!
Το γύρο του κόσμου έχει κάνει μια φωτογραφία που δείχνει τις δυο γυναίκες και τη χρονολογία γέννησής τους που συμπίπτει… ετών 54!
Αν η μία φαίνεται τουλάχιστον 15 χρόνια μικρότερη, για τη Ρωσίδα ισχύει το αντίστοιχο προς τα πάνω.Δειτε ποτε γεννηθηκαν...

Πώς έγινε το διπλό φονικό στο Λευκαντί της Εύβοιας

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην περιοχή του Βασιλικού στην Εύβοια,καθως και οι κατοικοι των Θαρρουνιων Αλιβεριου(γενετειρα των) από το διπλό φονικό, που έγινε χθες το πρωί, όταν ένας 40χρονος πήρε την καραμπίνα χωρίς λόγο και αφορμή και εκτέλεσε τον 54χρονο Σπυρο Κουσερη γείτονά του και στη συνέχεια με το ίδιο όπλο τον 25χρονο γιο του.

Ο40χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν, ενώ το τελευταίο χρονικό διάστημα ήταν πολλές ώρες κλειδωμένος στο σπίτι και είναι άγνωστο αν ακολουθούσε την φαρμακευτική του αγωγή.
Η άδεια για την καραμπίνα που είχε θα έπρεπε να είχε ανανεωθεί από το 2005, ενώ στο σπίτι έμενε μαζί με τους γονείς του.
Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι θύτης και θύματα έκαναν μαζί Πάσχα στην αυλή, αφού οι δύο οικογένειες είχαν πάρα πολύ καλές σχέσεις.
Το περιστατικό συνέβη την Κυριακή λίγο μετά τις9 το πρωί. Ο 40χρονος πήρε την καραμπίνα και κατέβηκε στο ισόγειο του σπιτιού. Ένα από τα πιθανά σενάρια θέλει αρχικός στόχος να είναι οι γονείς του, αλλά εκείνη την ώρα απουσίαζαν στην εκκλησία.
Ο 40χρονος με το όπλο στα χέρια βγαίνει στην αυλή. Στο διπλανό σπίτι ακριβώς βλέπει στην βεράντα τον 54χρονο γείτονά του και τον πυροβολεί. Ο 54χρονος σωριάζεται νεκρός. Μέσα στο σπίτι είναι η γυναίκα του, ο 25χρονος γιος και η 22χρονη κόρη του. Ο γιος πετάγεται έξω να δει τι συμβαίνει. Σκύβει πάνω από τον πατέρα του και τότε δέχεται τον πυροβολισμό στη πλάτη από τον 40χρονο, που φεύγει και κλείνεται στο σπίτι του.
Ακολουθεί πανικός. Μάνα και κόρη ουρλιάζουν φωνάζοντας βοήθεια, ενώ όλη η γειτονιά είναι στο πόδι από τους πυροβολισμούς. Κανείς ακόμα δεν ξέρει ποιος πυροβόλησε.
Το πρώτο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που φθάνει στο σημείο παίρνει τον 25χρονο, που είναι ακόμη ζωντανός, αλλά δυστυχώς δεν θα προλάβει να φθάσει στο νοσοκομείο της Χαλκίδας εν ζωή.
Η αστυνομία, που έχει φθάσει στο σημείο προσπαθεί να συλλέξει πληροφορίες για το τι έγινε. Κάποιος γείτονας τους ενημερώνει για τον 40χρονο. Οι αστυνομικοί λίγα λεπτά μετά οργανώνουν επιχείρηση και μπαίνουν στο σπίτι. Ο 40χρονος τους περιμένει στο δωμάτιό του ήρεμος. Δίπλα του είχε το φονικό όπλο. «Αν είχα σφαίρες θα σκότωνα και εσάς...», είπε στους αστυνομικούς, όταν του περνούσαν τις χειροπέδες.

Ντιμπέιτ για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Ντιμπέιτ με θέμα την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα, διοργανώνει στις 11 Ιουνίου το online forum Intelligence στο Cadogan Hall του Λονδίνου. Το ζήτημα της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα έχει αναζωπυρωθεί με αφορμή τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο το προσεχές καλοκαίρι, καθώς πληθαίνουν οι φωνές που είναι υπέρ της επιστροφής τους από το Βρετανικό Μουσείο.
Ενδεικτικό είναι το πρόσφατο άρθρο του γνωστού δημοσιογράφου του Observer, Χένρι Πόρτερ με τίτλο «Οι Ελληνες μας έδωσαν τους Ολυμπιακούς - Ας τους δώσουμε πίσω τα Μάρμαρα».
Υπέρμαχος της επιστροφής των μαρμάρων στο εν λόγω ντιμπέιτ θα είναι ο ηθοποιός Στίβεν Φράι, ενώ πολέμιοι ενός τέτοιου ενδεχομένου θα τεθούν οι Φίλιπ Φερνάντεζ – Αρμέστο και Τρίστραμ Χαντ. Τη συζήτηση θα συντονίσει η παρουσιάστρια του BBC World News, Ζέιναμπ Μπάνταουι.
Το ιστορικό της διεκδίκησης των Γλυπτών του Παρθνώνα
«Ξέρετε, λένε ότι εμείς οι Έλληνες είμαστε ένας θερμόαιμος λαός. Να σας πω κάτι, είναι αλήθεια. Και είναι γνωστό πως δεν αποτελώ εξαίρεση. Γνωρίζοντας τι σημαίνουν τα γλυπτά αυτά για τον ελληνικό λαό δεν είναι εύκολο να μιλήσω ψύχραιμα για το πως πάρθηκαν τα Μάρμαρα από την Ελλάδα, αλλά θα προσπαθήσω. Το υπόσχομαι». Με τα λόγια αυτά είχε ανοίξει την κουβέντα για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα για να έρθει σχεδόν είκοσι χρόνια αργότερα το Βρετανικό Μουσείο τον Απρίλιο του 2007 να ανακοινώσει ρητά ότι δεν προτίθεται να παραχωρήσει την κυριότητα των Γλυπτών στην Ελλάδα.
Με αφορμή τα εγκαίνια του νέου μουσείου της Ακρόπολης, το 2009, το Βρετανικό Μουσείο «ξαναχτύπησε» με νέα του ανακοίνωση, με την οποία φαινόταν θετικό στο ενδεχόμενο να δανείσει τα Mάρμαρα, υπό τον όρο ότι η ελληνική πλευρά θα αναγνώριζε το δικαίωμα ιδιοκτησίας τους στο Βρετανικό Μουσείο. Η πρόταση, όπως ήταν αναμενόμενο απορρίφθηκε αμέσως.

αστεια παροιμια...της Ημερας

Από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις παραμύθια.

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ...ΗΜΕΡΑΣ

Τυροπιτάκια με φέτα χωρίς φύλλο

Βάζουμε το αλεύρι το μπεϊκιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε να γίνουν ένα μείγμα και προσθέτουμε την μαργαρίνη.
Ανακατεύουμε με το χέρι μας και προσθέτουμε το τυρί και το γάλα.
Μόλις έχουμε μια όμορφη ζύμη (σαν ψωμιού) την απλώνουμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε με κουπ πάτ.
Σε ένα ταψάκι στρώνουμε χαρτί ψησίματος ή λαδόκολλα και ρίχνουμε τα τυροπιτάκια μας.
Τα αλείφουμε με το αυγό ή το γάλα και τα βάζουμε να ψηθούν στους 190 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά ως που να πάρουν ελαφρώς χρυσό χρώμα.

Υλικά
Για 4-6 άτομα

225 γραμμάρια Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά του γλυκού Mπέικιν πάουντερ
100 γραμμάρια βούτυρο
150 γραμμάρια Τυρί (τσένταρ ή κέριγκολντ ή φέτα ή μπλού τσίζ)
100 γραμμάρια Φρέσκο γάλα
1/2 κουταλιά του γλυκού Αλάτι
1 αυγό ή λίγο φρέσκο γάλα για να τα αλείψετε να γυαλίσουν
Απαιτούμενος χρόνος: 20 λεπτά

το τραγουδι της ...ΗΜΕΡΑΣ

Ξενακι-Ελενη Βιταλη

http://eyeq-memiamatia.blogspot.com/

Ανατροπή και... 1-0

Κάλυψαν διαφορά εννέα πόντων οι Σπερς

Προβάδισμα στους τελικούς της Δύσης πήραν οι Σπερς νικώντας τη Θάντερ στο Σαν Αντόνιο με 101-98 στον πρώτο αγώνα της σειράς. Η ομάδα της Οκλαχόμα προηγήθηκε με διαφορά εννέα πόντων (73-64) έντεκα λεπτά πριν το τέλος, ωστόσο τα «σπιρούνια» με επί μέρους σκορ 39-27 στο τέταρτο δωδεκάλεπτο έφτασαν στη 19η συνεχή τους νίκη με κορυφαίο τον Μάνου Τζινόμπιλι.
Ο Αργεντινός γκαρντ είχε 26 πόντους και μαζί με τον Τόνι Πάρκερ και τον Τιμ Ντάνκαν που πρόσθεσαν 18 και 16 πόντους αντίστοιχα συνέθεσαν τη γνωστή... Αγία Τριάδα των Τεξανών. Δύο λεπτά πριν το τέλος οι γηπεδούχοι έφτασαν κα στο +10 (94-84), αλλά ο Τζέιμς Χάρντεν με τρία τρίποντα περιόρισε την έκταση του σκορ για την ομάδα του. Ο Κέβιν Ντουράντ είχε 27 πόντους για τη Θάντερ, ενώ Χάρντεν και Γουέστμπρουκ πρόσθεσαν 19 και 17.
Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς θα γίνει ξημερώματα της Τετάρτης και πάλι στο Σαν Αντόνιο.
Δωδεκάλεπτα: 24-18, 46-47, 62-71, 101-98.
Σπερς: Τζινόμπιλι 26, Πάρκερ 18 (8 ριμπ., 6 ασίστ), Ντάνκαν 16 (11 ριμπ.), Νιλ 12, Ντιαό 8, Λέοναρντ 7 (7 ριμπ.), Σπλίτερ 9 (6 ριμπ.), Τζάκσον 5, Μπόνερ.
Θάντερ: Ντουράντ 27 (10 ριμπ.), Γουέστμπρουκ 17, Χάρντεν 19, Φίσερ 13, Σεφολόσα 7, Πέρκινς 5, Ιμπάκα 5 (7 ριμπ.), Κόλισον 5, Κουκ.
Πηγή: sport-fm.gr

Οδοστρωτήρας ο Ζαμπίδης

Με νοκ-άουτ στον τρίτο γύρο, ο Μιχάλης Ζαμπίδης νίκησε τον Σαχίντ για το K-1 World Max Final-16 που πραγματοποιείται στην Ισπανία και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση, όπου οι καλύτεροι οκτώ μαχητές του Kick Boxing θα αναμετρηθούν στην Ιαπωνία τον ερχόμενο Νοέμβριο.
Όπως και το 2010, έτσι και τώρα, ο Iron Mike δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης στον αντίπαλό του και με ένα δυνατό αριστερό κροσέ τον έριξε στο καναβάτσο. Επιπλέον βελτίωσε το προσωπικό του ρεκόρ στις 151 νίκες (86 νοκ-άουτ) σε 171 αγώνες.
Πηγή: sport-fm.gr

Κλειστά τα σχολεία 15 και 18 Ιουνίου

Δε θα χτυπήσει το κουδούνι λόγω εκλογών

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την Παρασκευή, 15 Ιουνίου και τη Δευτέρα, 18 Ιουνίου, λόγω της διενέργειας των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
Το υπουργείο Παιδείας έστειλε σχετική εγκύκλιο στα σχολεία, στην οποία σημειώνεται ότι «τα σχολεία που θα χρησιμοποιηθούν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, ως εξεταστικά κέντρα του Ειδικού Μαθήματος των Αγγλικών, την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012, θα παραδοθούν στις αρμόδιες αρχές στις 5 το απόγευμα».
Επίσης, το υπουργείο ζητά από τους διευθυντές των σχολείων, «που διαθέτουν τεχνικά μέσα διευκόλυνσης ατόμων με αναπηρίες (ράμπες κλπ.), να φροντίσουν ώστε να βρίσκονται στη διάθεσή τους».
Με άλλη εγκύκλιό του, το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει τις διευθύνσεις εκπαιδευτικών αλλά και τα σχολεία και το υπουργείο Εσωτερικών, ότι «λόγω της διενέργειας των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου, οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας δεν θα λειτουργήσουν την Παρασκευή 15 και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012, καθώς τα σχολεία θα παραδοθούν στις δημοτικές αρχές το πρωί της Παρασκευής, 15 Ιουνίου, προκειμένου οι αίθουσες τους να χρησιμοποιηθούν ως καταστήματα ψηφοφορίας. Ως εκ τούτου, οι τίτλοι σπουδών των μαθητών της ΣΤ' τάξης θα αποσταλούν, για την εγγραφή τους στα γυμνάσια, στις 14 Ιουνίου και την ίδια ημερομηνία, θα χορηγηθούν οι τίτλοι προόδου των υπολοίπων τάξεων».

Ζημιές σε καλλιέργειες προκάλεσε το χαλάζι στη Λάρισα

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στις καλλιέργειες η έντονη βροχόπτωση στο νομό Λάρισας αργά χτες το απόγευμα.
Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγια για μεγάλες ζημιές εξαιτίας χαλαζόπτωσης σε αγροτικές καλλιέργειες του Δήμου Κιλελέρ. Χαλάζι έπεσε και σε άλλες περιοχές, όπως ο Τύρναβος, η Ελασσόνα και η Νίκαια.
Οι ζημιές αφορούν σε καλλιέργειες σιτηρών, βαμβακιού, καλαμποκιού κυρίως αλλά και άλλων καλλιεργειών.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για πλημμυρισμένα υπόγεια και καταστήματα αλλά και εγκλωβισμούς σε ασανσέρ.
Δεκαεπτά συνεργεία της Πυροσβεστικής οποίας κινητοποιήθηκαν τόσο για να ανταποκριθούν στις κλήσεις των πολιτών αλλά και στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην κυκλοφορία και σε σημεία εντός πόλης αλλά και στους νομαρχιακούς δρόμους που την συνδέουν με Τρίκαλα και Καρδίτσα.
Τελικά η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε και αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα που προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση αφήνοντας όμως πίσω της σοβαρές επιπτώσεις.

Τα πιο επικίνδυνα μέρη στον κόσμο

Δείτε ποιες είναι οι 8 πιο επικίνδυνες περιοχές του πλανήτη:
Καντουμπέκ, Λίμνη Αράλη:
Το Καντουμπέκ βρίσκεται σε ένα μικρό νησί, στη λίμνη Αράλη, ανάμεσα στο Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν. Κάποτε ήταν το κέντρο των ερευνών και της ανάπτυξης βιολογικών όπλων της Σοβιετικής Ένωσης. Μετά τη λήξη του Ψυχρού Πολέμου, το Καντουμπέκ εγκαταλείφθηκε και κανείς δεν πλησιάζει εκεί, εξαιτίας των πιθανών μολύνσεων από τα βακτήρια που ανέπτυσσαν οι επιστήμονες.

Πορτ Ο Πρενς, Αϊτή:
Η πρωτεύουσα της Αϊτής ήταν, ούτως ή άλλως, ένα πολύ επικίνδυνο μέρος. Ωστόσο, ο σεισμός του 2010 ήρθε να της δώσει το τελειωτικό χτύπημα. Σήμερα, η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατά 60% σε σχέση με το 2007 και οι ασθένειες, όπως η χολέρα, θερίζουν τον πληθυσμό.

Χομς, Συρία
Η Χομς είναι, εδώ και ένα χρόνο, το επίκεντρο των βίαιων συγκρούσεων στη Συρία. Η πόλη έχει σχεδόν ερημωθεί, λόγω των αλλεπάλληλων βομβαρδισμών. Πολλοί κάτοικοί της έχουν σκοτωθεί και ακόμη περισότεροι την έχουν εγκαταλείψει.

Σιουδάδ Χουάρεζ, Μεξικό:
Η πόλη αυτή στο Βόρειο Μεξικό αποτελεί, τα τελευταία χρόνια, θέατρο συγκρούσεων και ωμοτήτων, ανάμεσα στα καρτέλ των ναρκωτικών. Οι φόνοι, οι αποκεφαλισμοί και η ανταλλαγή πυρών είναι καθημερινά φαινόμενα. Η πόλη έχει επίσης συνδέσει το όνομά της με τις ανεξιχνίαστες δολοφονίες 4000 γυναικών, από το 1993 έως το 2003.

Γκρόζνι, Τσετσενία:
Παρόλο που ο πόλεμος στην Τσετσενία έχει τελειώσει, η πρωτεύουσά της εξακολουθεί να είναι απαγορευμένη για τους ξένους. Το οργανωμένο έγκλημα κυβερνά την περιοχή και είναι πολύ συχνά τα περιστατικά απαγωγής δυτικών τουριστών.

Νησιά Μπικίνι, Ειρηνικός Ωκεανός:
Η λέξη Μπικίνι φέρνει στο νου δροσερές και σέξι καλοκαιρινές εικόνες, αλλά η πραγματικότητα στα ομώνυμα νησία δεν έχει κανένα σέξι χαρακτηριστικό. Το μικρό αρχιπέλαγος υπήρξε για χρόνια τόπος πραγματοποίησης πυρηνικών δοκιμών και η ραδιενέργεια το καθιστά ακατάλληλο για επίσκεψη.

Νταλόλ, Αιθιοπία:
Η επαρχία Νταλόλ είναι τόσο απομακρυσμένη, ώστε η πρόσβαση είναι δυνατή μόνο με καμήλες. Ακόμη κι έτσι, ωστόσο, είναι επικίνδυνο να ταξιδέψει κάποιος εκεί, καθώς πρόκειται για το πιο ζεστό μέρος του κόσμου. Η μέση θερμοκρασία ξεπερνά τους 40 βαθμούς. Η ζέστη εντείνεται από την ύπαρξη στην περιοχή πολλών θερμών πηγών. Τα νερά τους κοχλάζουν και η μυρωδιά από το θειάφι κάνει την παραμονή πραγματικό μαρτύριο.

Μογκαντίσου, Σομαλία:
Η περίοδος των σφοδρών συγκρούσεων στο Μογκαντίσου έχει περάσει, αλλά η αστάθεια παραμένει και τρέφει την τρομοκρατία και την εγκληματικότητα. Η πρωτεύουσα της Σομαλίας γίνεται συχνά θέατρο τρομοκρατικών επιθέσεων, ενώ όσοι κάτοικοί της δεν έχουν γίνει πρόσφυγες, είναι τελείως εξαθλιωμένοι.

Ισχυρός σεισμός στην Αργεντινή

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο Γεωφυσικών Ερευνών, σημειώθηκε πριν λίγο στην Αργεντινή.
Το επίκεντρο εντοπίζεται εκατόν δεκαέξι χιλιόμετρα ανατολικά νοτιοανατολικά του Santiago del Estero και το εστιακό βάθος προσδιορίζεται στα 584 χιλιόμετρα.
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα ή ζημιές.