Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Στους 15 οι νεκροί από τον σεισμό στην Ιταλία

Τους δεκαπέντε έφτασαν οι νεκροί του ισχυρού σεισμού (5,8 βαθμοί ρίχτερ) που έπληξε σήμερα το πρωί, στις οκτώ και πενήντα εννέα λεπτά, τοπική ώρα, την περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια. Στις 12.53, ο Εγκέλαδος ξαναχτύπησε, με δόνηση 5,3 βαθμών ρίχτερ.
Στο μεταξύ, όλο και μεγαλύτερη διάσταση προσλαμβάνουν οι «πολεμικές» σχετικά με το αν οι βιομηχανικές εγκαταστάσεις που επαναλειτούργησαν μετά την πρώτη, φονική δόνηση της 20ης Μαΐου, πληρούσαν όλες τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ασφαλείας.
Πιο αναλυτικά, στην βιομηχανία Μeta, που παράγει μηχανήματα υψηλής ακρίβειας, στον Σαν Φελίτσε, σήμερα, κατέρρευσε μέρος της εγκατάστασης και έχασαν την ζωή τους δυο βορειοαφρικανοί εργάτες και ένας Ιταλός μηχανολόγος που είχε κληθεί να ελέγξει την ασφάλεια των χώρων εργασίας.
Σύμφωνα με μαρτυρίες εργαζομένων και συγγενών των θυμάτων που προβάλλονται από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης «οι δυο εργάτες δεν ήθελαν να επιστρέψουν στην δουλειά, διότι φοβούνταν νέους, ισχυρούς σεισμούς, αλλά πιέστηκαν από τον ιδιοκτήτη της βιομηχανίας».
«Από εδώ και πέρα δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν εργάτη να μπει σε κτήρια που υπέστησαν ζημιές, έστω και όχι ιδιαίτερα εμφανείς», δηλώνει ο επικεφαλής των καραμπινιέρων της περιοχής, Σαλβατόρε Ιανιτσότο.
Η εισαγγελία της Μόντενα, τώρα, θα κληθεί να εξακριβώσει, με έρευνά της, αν θα πρέπει να αποδοθούν ποινικές ευθύνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου