Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Ξυπνά ο τρόμος στην Ιταλία

Σε τρεις ανεβάζει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων AND Kronos τους νεκρούς από τη νέα σεισμική δόνηση 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε πριν λίγο στη βόρεια Ιταλία.
Νωρίτερα είχε ανακοινωθεί πως υπήρχε τουλάχιστον ένα θύμα στο χωριό Σαν Φελίτσε Σουλ Πάναρο.
Οι αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει τον αριθμό των θυμάτων, μεταδίδει το Reuters, εκφράζουν ωστόσο φόβους πως ο απολογισμός των θυμάτων θα μεγαλώσει καθώς υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους σε βιομηχανίες της ευρύτερης περιοχής της Μοντένα.
Στο χωριό Φινάλε Εμίλια, κατέρρευσε ο πύργος που είχε ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές από την σεισμική δόνηση της 20ης Μαΐου, ενώ στο χωριό Μιράντολα, κατέρρευσε η κεντρική εκκλησία.
Το γενικό νοσοκομείο της πόλης εκκενώθηκε ενώ καταρρεύσεις κτιρίων σημειώθηκαν στα χωριά Μιράντρολα, Φινάλε Εμίλια και Σαν Φελίτσε Σουλ Πανάρο. Στο Πανάροπολλά σπίτια έχουν ήδη εκκενωθεί, μετά τη φονική δόνηση της 20ης Μαΐου, η οποία κόστισε την ζωή σε επτά άτομα.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη την βόρεια Ιταλία, όπου στο Μιλάνο εκκενώθηκαν προληπτικά δεκάδες γραφεία, ενώ και στην Μπολόνια το ίδιο συνέβη και με σειρά καταστημάτων στην Μπολόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου