Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012

η συνταγη..της ημερας

ΓΕΜΙΣΤΑ ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ
• 1 kgr κιμά μοσχαρίσιο
• 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά
• 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
• 2 αυγά
• 2 κουταλιές της σούπας ξύδι
• Λίγο κύμινο
• πιπέρι
Υλικά γέμισης
• Ψιλοκομμένο μαιντανό
• 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
• 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι τριμμένο
• 1 kgr τριμμένες ντομάτες ή 2 συσκευασίες κονκασέ
• Αλάτι
• Φρεσκοκομμένο πιπέρι
• 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
• Λίγη ζάχαρη
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί πολύ καλά. Πλάθουμε πλατιά τα σουτζουκάκια και βάζουμε λίγη γέμιση στο καθένα και το κλείνουμε γύρω-γύρω.
Τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο ελαφρά, ίσα να ροδίσουν λίγο.
Τα βγάζουμε σε μία πιατέλα, ρίχνουμε στο λάδι τις ντομάτες, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και βράζουμε για 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε τα τηγανισμένα σουτζουκάκια στη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Σερβίρουμε με ρύζι.

Λίγο ξύδι στα σουτζουκάκια, κεφτέδες, μπιφτέκια, σπάει τις ίνες του κιμά και αφρατεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου