Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Για να μην ξεραίνεται το ζαμπόν του τοστ

Μία χρήσιμη συμβουλή

Συνήθως τα αλλαντικά (ζαμπόν, γαλοπούλα κ.λπ.) ξεραίνονται -ειδικά στις άκρες τους- όταν έρχονται σε επαφή με τον κρύο αέρα του ψυγείου, επειδή δεν είναι καλά σκεπασμένα.
Μπορούν, όμως, να επανέλθουν στην προηγούμενη κατάστασή τους αν έρθουν σε επαφή με το νερό. Άλλωστε, μην ξεχνάτε ότι τα αλλαντικά έχουν ποσοστό υγρασίας γύρω στο 40-45%.
Για να μαλακώσουν, λοιπόν, βγάλτε τα από το ψυγείο και αφήστε τα για λίγα λεπτά μέσα σε ένα μπολ με δροσερό νερό. Στη συνέχεια, στραγγίξτε τα και αφού τα κλείσετε σε αεροστεγές μπολ, αποθηκεύστε τα και πάλι στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου